BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

Hacca gitmeyen kurban kesmesin

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, kurban kesimi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Kurban Bayramıyla ilgili İslam dünyasının aykırı ilahiyatçı yazarı İhsan Eliaçık çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

HACCA GİTMEYEN KURBAN KESMESİN

Habertürk TV ekranlarında yayınlanan Pelin Çift ile Haber Hattı programına konuk olan İhsan  Eliaçık, "Hacca gitmeyenlerin kurban kesmesi gerekmiyor. Dinen böyle bir vecibe yok" diye konuştu.

Kurban Bayramı'nın özünün yardımlaşma, fakire fukaraya yardım olduğunu kaydeden Eliaçık, kendisinin kurban kesmediğini, kurban parasını fakirlere bizzat verdiğini ifade etti.

DİYANET'İN BU GERÇEĞİ SÖYLEMESİ GEREKİYOR

Eliaçık, 'Diyanet'imizin söylemesi gereken bir şey var. Hacca gitmeyenlerin kurban kesmesine gerek yok demesi lazım. Ama bunu diyemiyorlar. Gerçek budur. Hacca gitmeyenlerin kurban kesmesi gibi bir vecizesi yok.' şeklinde konuştu.

KURBAN KESMEK ŞAMAN KÜLTÜRÜNE AİT

İslam dininde, Kevser suresinde namaz kıl, kurban kes dendiği iddia edilir diyen Eliaçık, şunları söyledi;

-"Bununda namaz kılmakla Allahtan destek iste ve güçlüklere göğüs ger demektir. Namaz kıl kurban kes demek değildir. O zamannamaz kılmakta tehlikeye düşer. kurban kesmekle alakası yoktur.Türkiye'de kurban bu kadar yaygın olmasının sebebi Kur'an-ı Kerim ve islamdan kaynaklanmıyor, Şaman kültüründen kaynaklanıyor. Şaman kültüründe namaz kılmak yoktur, tapınak yoktur. Şaman kültüründe dinin direği kurban kesmektir. Kurban kesmeyene dindar denmez."