BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden İstanbul için acil uyarı!

Sıcaklık azalıyor, yağış kuvvetleniyor. Meteorloji sağanak yağışa karşı uyardı.

Abone ol

Hafta başından beri etkili olan yağışlar ne kadar sürecek? Güneş yüzünü ne zaman gösterecek? Meteoroloji hangi iller için uyarı yaptı?

İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul' un kuzeybatı kesimlerinde özellikle de Çatalca ve Kumköy çevreleri için aşırı yağış uyarısı yaptı.

Yapılan uyarıda, "İstanbul'un kuzeybatı kesimlerinde devam eden yağışın etkisini artırarak Çatalca'nın kuzey kesimleri, Arnavutköy, Karaburun ve Kumköy çevrelerinde aşırı yağış (100 mm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksama, yıldırım vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İşte Meteorolojiden yapılan o açıklamalar...

Aşırı yağışın beklendiği bu yerlerde ani sel baskını, heyelan ve yıldırıma karşı vatandaşlar uyarıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; akşam saatlerine kadar Çanakkale il geneli ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli, İstanbul, Tekirdağ, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), iç kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerine kadar Çanakkale il geneli ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), İstanbul, Tekirdağ, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (20-50 kg/m2) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Çanakkale il geneli ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli, İstanbul ve Tekirdağ'da yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Güney Ege Kıyılarının, öğleden sonra Afyonkarahisar dışında bölge genelinin, akşam saatlerinde Muğla ve Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege Kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.