BIST 10.286
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.395,81
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de ATM dolandırıcıları yakalandı

İzmir'de çeşitli illerde ATM dolandırıcılığı yapan 3 kişi yakalandı.

Abone ol
İzmir'de güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, çeşitli il ve ilçelerde ATM dolandırıcılığı yaptığı öğrenilen 3 kişi yakalandı.
 
Selçuk Emniyet Müdürlüğü ilçedeki ATM'lerde meydana gelen dolandırıcılık olayları ile ilgili çalışma başlattı. Çalışma kapsamında öncelikle suçun oluş şekilleri üzerinde gerekli birimler ile diyaloglar ve koordinasyonun sağlandığı, daha sonra bu konuda ilgili personele gerekli eğitim ve bilgilendirme çalışmasının yapıldığı belirtildi. Verilen bu eğitimler sonucunda ilçe merkezindeki ATM'lerde önlem alan Selçuk Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bu kapsamda Efes Müzesi yakınındaki otopark alanındaki ATM'ye kredi kartı kopyalamak amaçlı özel bir aparatın yerleştirildiğini tespit etti. ATM önünde beklemeye geçen güvenlik güçleri, kendilerini fark edince kaçan şahısların içinde olduğu aracın peşine düştü. Güvenlik güçleri tarafından durdurulan araçta bulunan A.H. (41), M.D. (27) ve Y.A. (38) isimli şahıslar yakalandı. Şahısların üzerinde ve otomobil içerisinde yapılan arama sonucunda 1 adet kart haznesine yerleştirilen ve kredi kartı kopyalamaya yarayan özel yapılmış düzenek, 1 adet para çıkış yerine yerleştirilen kredi kartı şifresini almaya yarayan özel yapım kameralı düzenek, 1 adet kopyalanan bu kartları kullanmada yarayan post cihazı ele geçirildi. 
 
Ayrıca bu düzenekleri yerleştirmeye yarayan özel yapılmış yapıştırıcılar, makas, röntgen film parçacıkları ve bant düzenekleri, kılık değiştirmek ve tanınmamak için kullanılan giysiler ele geçirildi. 
 
Türkiye genelinde birçok il ve ilçede bu suçu gerçekleştirdikleri tespit edilen şahısların üzerinden çıkan malzemelerin, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Bileşim Suçları Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği ve şahısların haklarında adli işlemlere başlandığı bildirildi.