BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.439,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ı hayran bırakan dede!

Görkemli açılışı ile herkesi büyüleyen Erzurum Kış Olimpiyatlarında Başbakan erdoğan en çok beğendiği bölümü açıkladı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının açılışını 'muhteşem' diye değerlendirdi. Erdoğan, gösterilerde en çok 83 yaşındaki ciritçi Baki Bayraktutan'ı beğendiğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan Ağrı'ya hareketinden önce Erzurum Havalimanı'nda gazetecilerin açılış töreniyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Dadaşların ilgi ve alakasının soğuk havaya rağmen çok iyi olduğunu belirten Erdoğan, programın muhteşem olduğunu söyledi. Oyunların fair-playy anlayışı içinde barış ve kardeşliğe gölge düşürmeyecek şekilde sona ermesini temenni ettiklerini vurgulayan Erdoğan, Erzurum'un Türkiye'nin yeni, farklı bir çekim alanı haline geleceğini bildirdi. Erdoğan, gösterilerde en çok beğendiği bölümün ise 36 ciritçinin başında stada giren beyaz sakallı ciritçi olduğunu açıkladı. Erdoğan, cirit sporunu lig haline getirerek yaygınlaştırmak için de çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin oyunlara en çok sporcuyla katılan ikinci ülke olması ve seyircilerin desteğiyle ilgili soruya spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise "Bu kadar spcunun geçmesi önemli. Ben diyorum ki bunun dörte biri kadar şampiyon sporcu geçtiği zaman mutlu olacağız" dedi.

BAŞBAKAN KARNE DAĞITTI

Öte yandan Palandöken Kayak Merkezi'nde misafir olduğu Dedeman Oteli'nden çıkan Başbakan Erdoğan, gazetecileri atlatarak Cumhuriyet Lisesine gitti. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yla birlikte öğrencilere karne dağıttı ve bir süre sohbet etti.

Başbakan Erdoğan, Ağrı'da düzenlenen toplu açılış törenine katılmak üzere saat 11.30'da Erzurum Hava Limanına geçti. Sıfırın altında 3 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı sebebiyle Erdoğan'ın uçağı havalanmadan buzlanma tehlikesine karşı alkol karışımı sıvıyla yıkandı. Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la birlikte Başbakan Erdoğan, saat 12.00'de uçakla Ağrı'ya hareket etti.

AĞRI'DA YEMİN ETTİ

Başbakan Erdoğan, Ağrı'da katıldığı toplu açılış töreninde ise Ağrı'ya yatırım yapmak için 'yemin' etti.

"Bizim Ağrı dağı kadar büyük hedeflerimiz var" diyen Erdoğan, 'Siz 12 Eylül'deki gibi rekor kırdıkça, bizi hayır dualarımızla koruduğunuz sürece Allah şahidimiz olsun, yatırım yapmaya, çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

SEFERLER ARTIYOR

Ağrı Havalimanı'nın pistinin ve kulesinin yenilendiğini de açıklayan Erdoğan, 15 Şubat'tan sonra Ağrı-İstanbul ve Ağrı-Ankara arasındaki sefer sayısının 11'e çıkarılacağı müjdesini verdi.

BOYKOT ÇAĞRISINI ANIMSATTI

12 Eylül'deki referandum sürecinde yapılan 'boykot' çağrılarını da hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Onlar statüko, çeteler, mafya kazansın istiyorlar. Biz böyle kirli ittifaklara aldırmıyoruz. 8 yıldır hukuksuzluğa nasıl boyun eğmediysek bugün de eğmeyeceğiz. Doğu Beyazıt kalemiz, İshak Paşa sarayımız var, meteor çukuru, buz mağarası gibi eşsiz güzelliklerimiz var. Lütfen her bir Ağrı'lı kardeşim, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel şehirlerinden birine neden bugüne kadar yatırım gelmedi? Her yıl dünyanın 5 kıtasından dağcıları bu şehir haketmiyor mu? Peki bunlar bu güne kadar neden olmadı? Bunun iki nedeni var: Yol yoktu. Ulaşım kısıtlıydı. Ağrı'nın imajını bozmak, zedelemek için birileri var gücüyle çalışıyordu.Yolun yanında o şehirde huzur, güven ve istikrar olacak. Ağrı'ya turist, yatırım gelmesin diye ayak diretenler var. Yoksulluk devam etsin diye çabalayanlar var. Biz hukuk dedikçe, nifak tohumları serpmek isteyenler var."