BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

Hollandalı dev mahkum hücresine sığamıyor

2,07 Metre uzunluğundaki "dev mahkum" cezasını çektiği hücreye sığamamaktan şikayetçi olarak mahkemeye başvurdu.

Abone ol

2 Metreyi aşkın boyunun yanısıra, 230 kilo ağırlığında da olan Angelo MacD. kapatıldığı hücrenin, insanca sayılamayacak kadar küçük olmasından yakınıyor.

Angelo MacD, hücresinde doğru dürüst uyuyamadığını, tuvaleti de kullanamadığını söylüyor.

Hapishane yetkilileri Angelo'nun hücresine 2,15 metre uzunluğunda bir döşeme tahtası ve ek yatak koyarak dev mahkumun sıkıntısını hafifletmeye çalıştılar.

Angelo, yaptığı yolsuzluk yüzünden verilen 2 yıllık hapis cezasını evde tutuklu olarak geçirmek isteğiyle başvurdu.

Mahkumun avukatı Bas Martens, Lahey'deki mahkemede yaptığı konuşmada, müvekkilinin mahkumiyet koşullarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ters düştüğünü söyledi.

Avukat, Angelo MacD.'nin mahkumiyet süresini azaltmaya çalışmadığını belirtti. Martens, Hollanda Radyosuna yaptığı açıklamada "Müvekkilim sadece acı çekmeksizin kendisine verilmiş olan cezayı tamamlamak istiyor." dedi.

Martens, fotoğrafı yayımlanmayan müvekkilini, "vücüt genişliğinin bir metre ve derinliğinin de bir metre" olduğunu söyledi. Angelo'nun obez olmadığını, sadece bir dev olduğunu ve çizgi romanlardaki devler gibi yürüdüğünü anlattı.

Dev mahkumun, hücresindeki yatakta yan yatmak zorunda kaldığı, çok büyük zorluklarla duşa girebildiği ve tuvaletin de çok ufak ve alçak olması yüzünden büyük güçlük yaşadığı kaydedildi.

Lahey'deki mahkeme, Angelo MacD.'nin talebi hakkında gelecek ayın başlarında kararını açıklayacak.