BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,90
HABER /  POLİTİKA

Yılmaz Büyükerşen'e nankör iması

DSP'de Yılmaz Büyükerşen'e tepki dinmiyor. Genel Sekreter Erçelebi'nin yorumu Büyükerşen'i kızdıracak.

Abone ol

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in partiden istifa etmesine ilişkin olarak, ''Sayın Büyükerşen'i üç dönemdir Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına taşıyan örgütümüz ve oradaki demokratik solcular haklarını helal ederler mi etmezler mi, onu bilemem'' dedi.

Büyükerşen'in istifasını AA muhabirine değerlendiren Erçelebi, Büyükerşen'in üç dönemdir DSP'de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu anımsatarak, Büyükerşen'i, DSP'nin kurucusu Bülent Ecevit'in siyasete kattığını söyledi.

Erçelebi, şunları söyledi:

''Sayın Büyükerşen'in son zamanlarda partimizle ilgili ilişkilerinde bir uzaklaşma hissettik. Bir başka partinin çalıştayına katıldı. Hoşgörüyle karşıladık. Sonra yine bir başka partinin genel başkanıyla, o genel başkanın makam aracında Sivrihisar'dan Eskişehir'e kadar bir seyahatleri söz konusu oldu. Onu da hoşgörüyle karşıladık. Ama geçtiğimiz hafta, bir heykel açılışı söz konusu oldu. Partimizden hiç kimse oraya davet edilmezken yine bir başka partinin başkanı orada açılış yapınca, biz Başkanlar Kurulu'nu topladık. Başkanlar Kurulumuz kendisini siyasi etiğe uygun olarak ne yapması gerekiyorsa onu yapmaya davet etme kararı aldı. O kararı siyasi bir nezaketle kendisine tebliğ ettik. Sayın Büyükerşen de bunu gayet uygun algıladı ve gereğini yaptı.''

Büyükerşen'e başarılar dileyen Erçelebi, ''Sayın Büyükerşen'i üç dönemdir Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına taşıyan örgütümüz ve oradaki demokratik solcular haklarını helal ederler mi etmezler mi, onu bilemem. Herhalde Sayın Büyükerşen onlarla orada bir şekilde konuşur diye düşünüyoruz'' dedi.