BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,47
ALTIN 2.489,33
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

90 öğrenci okulu karıştırdı!

'e-okul' sistemine girdikleri karne notlarına son kez bakmak isteyen öğretmenler şoke oldu.

Abone ol

Manisa Lisesinde, "e-okul" sistemine usulsüz olarak girilerek, yaklaşık 90 öğrencinin karne notlarının değiştirildiği tespit edildi.

Bin 236 öğrencinin eğitim gördüğü Manisa Lisesinde, 2010-2011 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesinden önce karnelerin basımı sırasında, karne notlarının sisteme dışarıdan müdahale yoluyla usulsüz girilerek, değiştirildiği fark edildi.

Okul öğretmenlerinin, bazı öğrencilerin notlarındaki değişikliği fark etmesi üzerine yapılan ilk incelemede, yaklaşık 90 öğrencinin karne notunun değiştirildiği tespit edilerek, olay İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirildi.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Manisa Vali Vekili Salih Gürhan, Kemal Pınar İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve müfettiş görevlendirildiğini ifade eden Gürhan, şunları kaydetti: "Gereken neyse yapılacaktır. Sisteme nasıl girildiği konusunda henüz fazla bir bilgi yok. Müfettiş raporu olmadan, bir bilgi sahibi değiliz. Ancak olay doğru, e-sisteme girildiği ve not tahribatlarının yapıldığı doğru. Valilik olarak gerekli soruşturmayı açtık. Daha sonra konuyu sizlerle paylaşacağız.

Yaklaşık 90 öğrencinin notlarında değişiklik yapıldığı konusunda tespitimiz var." Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Abalı da "Şu an Manisa Lisesinde not değişikliği yapıldığı belirlenen 90 kişinin bulunduğu sınıflarda karne dağıtılmayacak" dedi.