BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanı böyle öldüreceklerdi

Ergenekon kelimenin tam anlamıyla bilmece. Örgüt için öyle suçlamalar yapıldı ki bunlardan birisi de Erdoğan...

Abone ol 1995'te 23 kişinin öldüğü, 408 kişinin yaralandığı Gazi olaylarının ucu Ergenekon'a dayandı. Gözaltındaki Osman Gürbüz, kurduğu bir ekiple 3 kahve bir işyerini taradı. İddialarda Erdoğan'a 7 ayrı suikast planı da var.

Ergenekon Örgütü Soruşturması, polis kaynaklarına göre; 1995 yılında İstanbul Gazi Mahallesi'nde yaşanan Gazi Olayları'ndaki 'kilit' ismi ortaya çıkardı. 22 kişiyle birlikte gözaltına alınan sabıkalı Osman Gürbüz, kanlı olayların 'başrol' oyuncusu çıktı.

23 kişinin yaşamını yitirdiği olayları tetikleyen Alevi vatandaşların oturduğu 3 kahvenin taranmasının organizasyonunu Gürbüz yaptı. Görev o dönem binbaşı rütbesinde olan eski bir komutan tarafından verildi.

BİNBAŞI GÖREV VERDİ
Halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu süren Gürbüz, iddiaya göre 28 Şubat süreci öncesinde kaos ortamı yaratmak amacıyla TSK'dan ihraç edilen binbaşı Bülent Öztürk, tarafından 'seçildi.' Gasp, cinayet gibi çok sayıda suçtan sabıkası bulunan Gürbüz, jandarma tarafından Özel Harp ve Psikolojik Savaş eğitimine tabi tutuldu. Ardından da 1995 yılında 'kanlı olaylar' için İstanbul'a gönderildi. Binbaşı Öztürk tarafından verilen kimliklerle İstanbul'a giriş yapan ve 'Küçük Hacı' kod adını kullanan Gürbüz, kendisine burada 10 kişilik bir ekip kurdu. Bu arada yasadışı DHKP-C örgütüyle Başbakan Recep Tayyip Erdogan'ın öldürülmesi için ilişkiye geçti ve pazarlık yaptı. Ayrıca Ülkü Ocakları'ndaki gençlerle de bağ kurdu. Gürbüz, yine iddiaya göre olayların çıkış noktası olarak da Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan Alevi vatandaşların gittiği 3 kahvehaneyi hedef seçti. 12 Mart 1995 gecesi de kanlı senaryo için düğmeye bastı.

Erdoğan için 7 ayrı plan
Öte yandan Gazeteport, Erdoğan'ı öldürmek için örgütün yeri ayrı suikast planı hazırladığını iddia eddi.

İşte son 4 suikast planı
-Ankara'da düzenlenen operasyonda, DHKPC militanı Kevser Mızrak Başbakan'a suikast yapmaya hazırlandığı bir sırada olaya müdahele eden polis tarafından vurularak öldürüldü.

-Zeytinburnu'nda düzenlenen operasyonda, Asuman Özcan isimli DHKP-C militanı yakalandı. Örgüt militanının gizlendiği evde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'daki evinin iç krokileri, banyosu, mutfağı, başbakanın çay içtiği yer, oturup kalktığı dinlendiği yeri gösteren çok detaylı bir kroki ele geçirildi. DHKP-C örgütünün Başbakan'ın evinin içinin krokisini ele geçirmesi poliste şaşkınlık yarattı.- Peşpeşe suikast girişimlerinin boşa çıkması üzerine DHKP-C polisin hiç tanımadığı 2 militanını Suriye'den getirerek İstanbul İkitelli'deki bir eve yerleştirdi. Bu istihbaratı da alan polis, örgüt militanlarının İkitelli'de kaldıkları bir inşaata baskın düzenledi. Yapılan operasyonda, Deniş Şah Özgür ve Barış Çelik isimli örgüt militanları yakalandı.- DHKP-C militanlarının yaptığı bütün eylemlerin boşa çıkması üzerine örgüt bu sefer Kanas suikast silahıyla Başbakan'ın evinde olduğu bir sırada uzak bir mesafeden Başbakan'ın evine atış yaptı. Ancak yapılan bu atışta şans eseri başbakana bir şey olmadı.