BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

En vahşi cinayet

İngiltere, tarihinin en vahşi cinayetlerinden biriyle sarsıldı. İngiliz polisi olayı en korkunç ve vahşi cinayet olarak niteledi.

Abone ol

Başkent Londra'da iki Fransız öğrenci önce işkenceye uğradı, 243 defa bıçaklandı ve ardından yakıldı.

İngiliz polisi, olayı, bu güne kadar teşkilat tarafından soruşturulan en korkunç ve vahşi cinayetlerden biri olarak nitelendirdi.

İkisi de 23 yaşında olan Fransız öğrenciler Laurent Bonomo ile Gabriel Ferez'in, Londra'nın güneyindeki New Cross'ta, üç katlı bir evin zemin dairesinde öldürüldükleri bildirildi.

Soruşturmayı yürüten bir yetkili, polisin şimdiye kadar bu kadar ürkütücü bir çifte cinayet olayına rastlamadığını, tahkikata katılan bütün memurların da gördükleri nedeniye şoke olduğunu belirtti.

Polis, ikisi de DNA uzmanı olan ve 'kendi kuşaklarının en parlak öğrencileri arasında gösterilen' öğrencilerin niçin hedef alındığını ise henüz bilemiyor. Öğrencilerin olay esnasında bilgisayar başında olduklarını belirten polis kaynakları, Bonomo'mun 100'ü öldükten sonra olmak üzere 196 defa bıçaklandığını açıkladı. Ferez'in de vücudunda 47 bıçak yarası ve yanık izlerinin görüldüğü kaydedildi.

Kurbanların başları, boyunları ve sırtlarından bıçaklandığı ayrıca açıklanmayan diğer yaralarının olduğu kaydedildi.

İngiliz Telegraph gazetesi, saldırganın cesetlerin üzerine ve daireye benzin dökerek ateşe verdiğini, bu sayede kanıtları yok etmek istediğini sanıldığını belirtti.

Öğrencilerin Mayıs ayından beri Londra'daki Imperial College'da eğitim aldıkları ve bu ayın sonunda Fransa'ya dönecekleri belirtildi.