BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan ODTÜ için sürpriz zirve!

Başbakan Erdoğan, kampüste yaşanan olaylar sonrası karşı karşı geldiği ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı kabul edecek!

Abone ol

ODTÜ'deki gerilimin yankıları sürüyor! Başbakan Erdoğan, protestocu öğrencilere destek çıkan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile bir araya gelecek.

İddialara göre sürpriz zirve Başbakanlık'ta gerçekleşecek. Saat 14'de gerçekleşecek zirveyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, ikilinin ODTÜ'deki gerçekleşen eylemleri konuşağı belirtiliyor.

Geçen hafta Göktürk-2 uydusunun fırlatılışı töreni nedeniyle ODTÜ’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öğrenciler tarafından protesto edilmişti. 

Çıkan olaylar nedeniyle bir açıklama yapan üniversite yönetimi, polisi eleştiren bir açıklamada bulunmuştu.
 
Çok sayıda üniversite rektörlüğünce yapılan açıklamada ise öğrenci ve öğretim üyelerine destek çıkan ODTÜ yönetimi eleştirilmişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan, ODTÜ'deki olaylarla ilgili olarak ''Eleştiri hiçbir zaman gücünü şiddetten almamalıdır. Bir eleştiri gücünü şiddetten alıyorsa onu sahiplenen kim olursa olsun, ben bir başbakan olarak onun karşısına dikilirim. Bu ister rektör olsun, ister akademisyen olsun" ifadelerini kullanmıştı.