BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,44
ALTIN 2.487,83
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Kürkçü'den çok tehlikeli sözler!

BDP'liler İstanbul'da Uludere'yi andı. BDP'li Kürkçü ve Kışanak, Uludere'nin tüm sorumluluğunu hükümete yükledi.

Abone ol
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Uludere olayının ardından Türkler ile Kürtlerin aynı çatı altında yaşamalarının mümkün olmadığını ileri sürdü. Anma törenlerinde konuşan Kışanak ise Uludere'nin hesabı verilmeden Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürtler'in devleti olamayacağını söyledi.

Barış ve Demokrasi Partisi Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Uludere olayından sonra Türkler’le Kürtlerin artık aynı çatı altında yaşayamayacağını savundu.
 
Geçen yıl Uludere'de uçaklardan atılan bombalarla hayatını kaybeden 34 kişi İstanbul'da düzenlenen etkinlikle anıldı.
 
Anma programına BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak ve milletvekilleri Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de katıldı.
 
Kışanak, yaptığı konuşmada, "Roboski'nin hesabı verilmediği sürece bu devlet bizim gibi mazlum katliamlara maruz kalan yurttaşların bireylerin devleti olmayacaktır" dedi.
 
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, Uludere olayından sonra Türklerle Kürtlerin artık bir arada yaşayamayacağını iddia etti.
 
Kürkçü, "Türkiye Cumhuriyeti devleti altında bir ortak yaşam hayalinin havaya uçtuğunu düşünüyorum. Bu açıkça söylenmese de evirip çevirmese de gönülde kalpte içerde fikir budur" dedi.