BIST 9.889
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.455,83
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan lokomotif sözü

Başbakan Erdoğan lokomotif olma sözü verdi ve rekabete dikkat çekti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bilimde, teknolojide ve sanatta dünyayla rekabet eder hale gelemezsek kusura bakmayın vagon oluruz. Biz vagon olmaya değil lokomotif olmaya talibiz'' dedi.

Erdoğan, Mersin'de KÖYDES kapsamında yapılan 158 proje ile 15 tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, her yere tek tek ulaşmalarının mümkün olmadığını, her ilde bu açılışları toplu şekilde yaparak, ardından resmi olarak halkın hizmetine sunduklarını söyledi.

Törenin yapıldığı Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin bir çok ilde olmadığını, ancak Mersin'in bu hastaneye kavuşabildiğini belirten Başbakan Erdoğan, ''Mersin'e hayırlı olsun'' dedi. Türkiye'nin ''eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 taşın üzerinde yükseleceğini'' vurgulayan Erdoğan, özellikle eğitim alanında 110 bin dersliğin tamamlandığını, Mersin'in de bundan en çok nasibini alan iller arasında olduğunu belirtti.

Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'de yüzde 80'lerde olan okuma yazma oranlarının, yüzde 90'lara çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu: ''Bilgisayar yeni mi icat edildi? Okullarımızda bilişim teknoloji sınıfları yoktu. Şimdi açılışını gerçekleştirdiğimiz okullarda bilişim teknoloji sınıfları oluşturuluyor. Bu bizim dönemimizde oldu.

Ayrıca, okullarımızda ADSL var. Yavrularımız, dünyayla bütünleşiyor. Bunlar yeterli mi? Değil. Daha ileriye gideceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak ancak bunlarla olacak. Eğitim, sanat ve teknolojide rekabeti geliştireceğiz. Bilimde, teknolojide ve sanatta dünyayla rekabet eder hale gelemezsek kusura bakmayın vagon oluruz. Biz vagon olmaya değil lokomotif olmaya talibiz. Bizim farkımız bu.''