BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  GÜNCEL

Erkek değil sözüne onay

Eşi hakkında söylediği “O erkek değil" sözünü Yargıtay boşanma nedeni görmedi.

Abone ol

Fabrikada işçi olarak çalışan M.O. eşini, ailesinin yanına tatile gönderdi. Uzun bir süre geçmesine rağmen eşi eve dönmedi. Eşinin, kendisi ile ilgili olarak yakın çevresine “O erkek değil, 7 aylık evliyken benimle birlikte olabildi" sözleri üzerine soluğu mahkemede alan M.O. şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle boşanma davası açtı.

Gaziosmanpaşa 1. Aile Mahkemesi’ne dava açan M.O., eşi Z.O.nun kendisini küçük düşürücü laflar etmesinin evliliği sürdürmesini olanaksız hale getirdiğini vurguladı. Davacı ve davalı tanıklarını dinleyen mahkeme, davalının hanımlık görevini yerine getirmediği, eşine aşağılayıcı sözler söylediği, evi terk ettiği gerekçesiyle çiftin boşanmalarına hükmetti.

YARGITAY, ‘ERKEK DEĞİL’ SÖZÜ EVLİLİĞİ TEMELİNDEN SARSMAZ

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma kararını bozarak şunları belirtti: “Boşanma kararı verilebilmesi için evlilik birliğinin, ortak hayatı sürdürmeleri eşlerden beklenmeyecek derecede temelinden sarsıldığının sabit olması gerekir. Oysa dinlenen davacının tanıklarının sözlerinin bir kısmı Türk Medeni Kanunu’nun 166/1 maddesinde yer alan temelinden sarsılma durumunu kabule elverişli olmayan beyanlar olup, bir kısmı ise, sebep ve saiki açıklanmayan ve inandırıcı olmaktan uzak izahlardan ibarettir. Bu itibarla davanın reddi gerekirken delillerin takdirinde hataya düşülerek yetersiz gerekçe ile boşanmaya karar verilmesi usul ve kanuna aykırıdır"