BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  DÜNYA

İsrail kabinesinde istifa

İsrail Maliye Bakanı Avraham Hirchson görevinden istifa etti

Abone ol

Yolsuzluk ve zimmetine para geçirme iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma açılan İsrail Maliye Bakanı Avraham Hirchson görevinden istifa etti. Hirchson, soruşturmaların selameti açısından 3 ay kadar önce, görevinden geçici olarak kendi isteğiyle uzaklaşmıştı.

Hirchson'un istifasını, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının başında açıkladı ve Hirchson'un istifa mektubunu hafta sonunda sunduğunu bildirdi. Olmert, Hirchson'un suçsuzluğuna inandığını ve kendisine yöneltilen iddiaların üstesinden geleceğini umduğunu belirtti. İsrail Başbakanı, Maliye Bakanlığı görevine geçen hafta atama yapmayı planlamış, ancak daha sonra bu kararını ertelemişti.

Yedioth Ahranoth gazetesi, Olmert'in bu görevi muhalefetteki Likud'un Başkanı ve eski Başbakanlardan Binyamin Netanyahu'ya önermeyi düşündüğünü yazmış; ancak Netanyahu'nun bürosundan yapılan açıklamada, Likud'un Olmert hükümetine katılmak bir yana, Netanyahu'nun hükümeti devirmek için çabalarını sürdürdüğü belirtilmişti.

Ancak Olmert'in yardımcıları, ikilinin geçen pazar günü bir araya geldiğini doğruladı. Olmert'in Maliye Bakanlığı için düşündüğü isimler arasında kabinedeki bakanlardan Meir Şetrit ve Roni Bar-On ile eski Adalet Bakanı Haim Ramon geçiyor. Her üç kişi de Olmert'in Kadima partisi mensubu.