BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.381,41
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli al sana ip as dedi

Bahçeli tavrını setleştirdi. Öcalan'ı hatırlattı. Mitingte Erdoğan'a idam ipini fırlattı.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli, 'milliyetçi' duyguların güçlü olduğu Erzurum'a ilmik atılmış iple geldi. İstasyon Meydanı'nda halka seslenen Bahçeli, hükümete; teröristbaşı Öcalan'ın neden asılmadığını sordu. "Yoksa asacak kadar ip mi bulamıyorsun? Al sana ip, as." diyen Bahçeli, elinde tuttuğu ilmik atılmış ipi kalabalığa fırlattı.

Başbakan Erdoğan, son günlerde MHP'ye yükleniyor. İktidarlar oldukları dönemde teröristbaşı Öcalan'ı niçin asmadıklarını soruyor. Bu eleştiriler, Devlet Bahçeli'yi sertleştirdi.

Dün Erzurum Mitingi'nde konuşan Bahçeli, MHP iktidarında Erdoğan'dan hesap soracaklarını söyledi. AK Parti iktidarının teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı neden asmadığını sordu. MHP'nin 1999 sonrasında tek başına iktidar olmadığı için Öcalan'ı asamadığını savundu.

Bahçeli, 'milliyetçi' duyguların güçlü olduğu bilinen Erzurum'a ilmik atılmış iple geldi. Erdoğan'a, "Tek başına iktidar olan sensin. Asılması için niye bir karar alamıyorsun? Başörtüsü namusumuz diyorsun, niye çözemiyorsun? Oğluna gemi alacak kadar paran var, asacak kadar ip mi bulamıyorsun? Al bu ipi; ben veriyorum, al as..." diye seslendi. Ardından elinde tuttuğu ipi, İstasyon Meydanı'nda kendisini dinlemek için gelenlere attı.