BIST 10.228
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,67
HABER /  POLİTİKA

Arınçtan Güle Köşk itirazı

Arınç'tan Gül'e Köşk muhalefeti.. Gül 'adayım' diyor ama Arınç bu tavrı doğru bulmuyor.

Abone ol

Köşk tartışması seçimlerden önce başladı. Meclis Başkanı Bülent Arınç Gül'ün adaylığını sürdürmesine soğuk baktı. Sabah'tan Asyı Aydıntaşbaş'a konuşan Arınç ilginç açıklamalarda bulundu.

GÜL'ÜN ADAYLIĞIM SÜRÜYOR DEMESİ ŞIK DEĞİL

Kimse için bugünden yarına benim adaylığım sürüyor demek doğru değildir. Benim için de, Tayyip bey için de böyle. Siyasette şartlar değişebilir. Dengeler değişebilir. Şu anda Meclis mi seçecek halk mı seçecek bilmiyoruz. Türkiye böyle bir karmaşanın içerisine sürüklendi. Sorumlusu biz değiliz. Ama bunu çözeceğiz, çözmemiz lazım. Yeni Cumhurbaşkanı'nın nasıl seçileceğine Anayasa Mahkemesi karar verecek. Şimdi daha bu belirsizlikler varken kimin adaylığının tartışılacağı doğru değil.

BUGÜNÜN MESELESİ DEĞİL

Bugün siz aday mısınız diye bana soruyorlar. Bu bugünün meselesi değil diyorum. Günü geldiğinde belli olacak bir şey ve hiç beklemediğiniz birisi aday olacak. Belki yeni oluşan mecliste daha flaş, daha tasvipli olan bir aday çıkacak. Bütün bunları o zaman düşünürüz. Ama Gül, dün için de bugün için de adaylığı kabul gören iyi bir şahsiyet olarak ortada bulunuyor.

ÜYELERDEN BANA ŞİKÂYET GELDİ

Anayasa Mahkemesi'nin üyeleri de 'biz senato olmaya başladık' diye şikayet ediyor bu durumdan. Ben mahkeme üyelerinin ağzından bunları 50 defa işittim. Her kanun bize geliyor bizim görevimiz bu değil demeye başladılar. Kamuoyuna çıkıp söylemediler. Türkiye'nin bir yargı reformuna ihtiyacı var.

BAĞIMSIZ ADAYLAR ZENGİNLİK OLUR

Bağımsız adayların gelecek Meclis'te olması parlamento için aynı zamanda bir zenginlik olabilir. Ben olaya demokrasi ve temsil açısından bakıyorum. Bir insan bağımsız adaylığını koyabilir, seçilirse parlamentoya girer. Ona bugünden belli sıfatlar yakıştırmak doğru değil. Bizim onlardan istediğimiz parlamentoya girip milletvekili olarak yeminini yapması ve o yeminine bağlı kalarak siyaseti götürmesi. Onların hangi gruplardan destek aldığını incelemek benim işim değil. Seçilip gelecek vekillerimizin geçmişte yaşanan olaylardan ders aldıklarını da düşünüyorum.