BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.403,42
HABER /  DÜNYA

İskoçyada terör paniği

İskoçya'da yanan bir otomobil son sürat havaalanından içeri böyle girdi.

Abone ol

İskoçya'nın Glasgow havaalanında, iki kişinin yanar vaziyetteki bir jiple terminal binasına girdikleri bildirildi.

Görgü tanıkları yanar vaziyetteki jipin içinde Asyalı oldukları tahmin edilen iki kişinin bulunduğunu ve jipin son sürat, gelen yolcuların indikleri terminal binasına girdiğini bildirdi.

Polis sözcüsü, aracın binanın içine girmediğini, yangının kontrol altına alındığını söyledi. Havaalanı binasının büyük bir süratle boşaltıldığı ve bütün uçuşların iptal edildiği açıklandı.

Bir görgü tanığı son sürat terminal binasına doğru giden bir araç gördüğünü ve araçtan dumanlar çıktığını fark ettiğini anlattı. Aynı görgü tanığı, jipin terminal binasına girmesinin ardından büyük bir patlama sesi duyduğunu belirtti.

YENİ BİR SALDIRI HER AN OLABİLİR

Cuma günü Londra’da iki araçta tahrip gücü yüksek patlayacı düzenek bulunması, ardından da Glasgow Havaalanı’na düzenlenen saldırı; İngiltere’de güvenlik seviyesinin en üst düzeye çıkartılmasına neden oldu.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown tarafından toplanan acil durum komitesi Cobra, ülkedeki güvenlik alarmı seviyesini ‘ciddi’den ‘kritik’e yükseltti.

Konuyla ilgili açıklama İngiltere İçişleri Bakanı Jacqui Smtih tarafından yapıldı. Smith bunun, yeni bir terör saldırısının her an olabileceğine karar verdikleri anlamına geldiğini söyledi.

‘Kritik’ olarak tanımlanan alarm seviyesi İngiltere’deki en yüksek güvenlik alarm seviyesi olarak kabul ediliyor.

İngiltere Başbakanı Brown da havaalanları ve kalabalık merkezlerde güvenlik alarmı seviyesini yükseltmenin doğru adım olduğuna inandıklarını ve bu adımın atıldığını bildirdi.