BIST 10.224
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.386,45
HABER /  GÜNCEL

İsrailin gizli planını anlattı

AK Partili Çömez İsrail'in K. Irak'taki gizli planlarına dair iddialı sözler söyledi..

Abone ol

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türkiye'nin istememesi durumunda kuzeyde bir Kürdistan'ın kurulamayacağını, kurulsa da varlığını sürdüremeyeceğini söyledi.

Avrasya Dernekleri Federasyonunca, Akgün Otel'de düzenlenen ''Kerkük Referandumu ve Türkiye'ye Etkileri'' konulu panelde konuşan Çömez, 1950'li yıllarda İsrail'in yeni kurulduğu dönemde Kerkük bölgesinde nüfuz sahibi olmaya başladığını belirterek, 50'lerde başlayan bu siyasi desteğin 60'larda yerini silahlı ve parasal desteğe bıraktığını ve o dönemden bugüne İsrail'in o topraklara olan ilgi ve beklentisinin hiç bitmediğini kaydetti.

Çömez, bugün gelinen noktada 600 bin Kürt kökenli peşmergenin bu topraklara getirildiğini ifade ederek, Türk nüfusun değişik baskı ve tacizlerle bölgeden uzaklaştırılmaya çalışıldığını dile getirdi.

KERKÜK SÖZDE KÜRDİSTAN'A

Amerika, İsrail ve İngiltere gibi küresel oyun kurucuların bu coğrafyadaki beklentilerinin ne olduğunun bilinmemesi durumunda Türkiye'nin pozisyonunun anlaşılması ve değerlendirilmesinin imkansız olduğunu vurgulayan Çömez, önümüzdeki dönemde Kerkük'te referandum planlandığını, bu referandumda hesaplanan şeyin ise ''Kerkük'ü sözde Kürdistan'a katmak ve ardından bu coğrafyayı güçlendirmek'' olduğunu anlattı.

AMERİKA'NIN HERŞEYDEN HABERİ

Turhan Çömez, Büyük Ortadoğu Projesinin çok tartışıldığı bu dönemde Türkiye'nin başına bir terör belası sarıldığına işaret ederek, ''Hiçbir terör, kaldı ki Türkiye'nin başındaki bölücü terör, dış güçlerin desteği, kontrolü, yardımı olmadan hayatını idame ettiremez. Sanıyor musunuz ki Kandil Dağı, Erbil, Musul, Kerkük ve Zaho'daki bölücü unsurların yerleşim yerlerinden Amerika haberdar değil? Kandil Dağı'ndaki bölücü örgütün çete başları uluslararası medyanın karşısında basın toplantıları yaparken Amerika'nın bundan habersiz olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu nedenle Türkiye'nin neyin ne olduğunu görüp, ona göre bir dış politika açılımı ortaya koyması gerek'' diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN KUZEY IRAK'TAKİ VARLIĞI

Avcı, Türkiye'nin Irak Türklerine ve Kerkük'e karşı tarihi sorumluluğu olduğuna işaret ederek, ''Bugün Irak'ta nasıl ki hiçbir coğrafi, dini, ırki bağları olmayan Kürtlerin arkasında ABD var, Arapların arkasında Suudi Arabistan, Şiilerin arkasında İran varsa, Türkmenlerin de arkasında Türkiye olmalıdır'' diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN KUZEY IRAK'TA VARLIĞI NEDEN ÖNEMLİ?

Kerkük meselesinin aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğini birinci derecede ilgilendirdiğini ve Türkiye'nin parçalanmak istendiğini daha önce pek çok kez söylediklerini belirten Avcı, şunları kaydetti:

''Güney Doğu Anadolu bölgesinin sigortası olarak gördüğümüz Irak'ın kuzeyinde yapılacak askeri operasyon, hiç şüphesiz Barzani ve Talabani tarafından desteklenen bölücü örgüte ağır bir darbe vuracağı gibi, aynı zamanda silahların gölgesinde her an bir katliam endişesi altında yaşam mücadelesi veren Kerkük ve Türkmeneli'ndeki soydaşlarımızın da başı dik sokakta dolaşmalarına vesile olacaktır. Türkiye yalnızca Türkmenlerin varlığı ve güvenliği için değil, kendi varlığı ve güvenliği için de Kuzey Irak'ta bulunmalıdır.''