BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.385,45
HABER /  POLİTİKA

MHPye karşı tezkere kozu

AK Parti MHP'nin oylarını düşürmek için seçim stratejisini yeniledi.

Abone ol

AKP, seçim kampanyasının son dönemini MHP’yi baraj altında bırakma hesapları üzerine kurdu. İktidarın miting takvimi, İç Anadolu’da Başbakan Erdoğan’ın gidemediği her şehire Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün gideceği şekilde ayarlandı.

TEZKERE ÇIKARILABİLİR

MHP’nin kalesi Yozgat’ta iki miting programa alındı. Muhalefetin en önemli kozu olan “Kuzey Irak’a operasyon” konusununda da sürpriz bir tezkere için nabız yoklanıyor.

Bu durumda, seçimden hemen önce hükümete, Kuzey Irak’a asker gönderme konusunda yetki verecek tezkere TBMM’ye getirilerek son dakika hamlesi gerçekleştirilmiş olacak. Seçim takvimi nedeniyle 15 günde bir toplanan Bakanlar Kurulu’nun 9 Temmuz’daki toplantısında tezkere konusunun tartışılabileceği belirtildi.

İÇ ANADOLU MARKAJDA 

Seçim alanları ve anketlerde MHP’nin baraj üstü görünmesini dikkate alan Başbakan Erdoğan, eleştiri söyleminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ön plana çıkarmaya başladı. AKP’nin programı da bu taktiğe ayarlandı. MHP’nin güçlü olduğu İç Anadolu Bölgesi’nde Erdoğan’ın gidemediği her kente Gül gidecek. Gül bu bölgede Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Karaman ve Kırıkkale’de mitingler düzenleyecek.