BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Niğdeye petrol kazması

Yurdun dört bir yanında petrol aranıyor. Niğde'den gelen haberler umut verici.

Abone ol

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Raman bölgesinden sonra Türkiye'nin ikinci büyük petrol rezervine sahip olduğu belirtilen Niğde-Bor sahaları hampetrol üretimine yönelik ön hazırlıklar sürüyor.

MTA Genel Müdürlüğü tarafından 1000 metre derinliğe kadar yapılan sondaj çalışmaları ve sondaj mesafesi sonrası rastlanılan 100 metre kalınlıkta petrol bulgusu tabakasından elde edilen verilerin incelemesine de MTA laboratuvarlarında başlandığı bildirildi.

Bu numuneler üzerinde yapılacak çalışmaların tamamlanmasının ardından hazırlanacak raporlar, TPAO Genel Müdürlüğüne gönderilerek ortak bir çalışma programı belirlenecek.

TPAO'YA RUHSAT

MTA Genel Müdürlüğünün de bölgede sismik etüt çalışmaları sürerken. bu kuruluştan gelen bilgiler doğrultusunda Niğde-Bor sahalarının da TPAO Genel Müdürlüğüne tahsis edileceği öğrenildi. TPAO Genel Müdürlüğünün bu ay içinde belirlenen bölgelerde arama ve işletme ruhsatı alması planlanıyor. Arama ruhsatların alınmasının ardından TPAO'nun belirli bir takvim çerçevesinde bölgede hampetrol faaliyetlerini başlatması bekleniyor.