BIST 9.771
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,63
HABER /  SPOR

Yıldırımdan Chelsea örneği

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım yabancı sınırlamasına tepkili..

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Roberto Carlos transferinin Türkiye'nin tanıtımına yaptığı katkının görmezden gelinemeyeceğini söyledi. Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nin Temmuz ayı sayısında yer alan yazısında, Roberto Carlos transferine değinerek, ''Bu yıl hepimizi heyecanlandıran Roberto Carlos transferinin, özellikle Türkiye'nin tanıtımına yaptığı katkıyı görmezden gelemeyiz. Böylesine büyük oyuncular artık Türkiye'ye sadece para için değil, severek isteyerek geldiği müddetçe, her zaman söylediğimiz gibi Türk futbolu bundan önemli yararlar sağlayacaktır. Yıllar önce hepimiz için sadece hayalden ibaret olan efsane isimlerin Türk takımlarına transferinin bugün son derece rahat bir şekilde gerçekleşiyor olması ve buna da Fenerbahçe Spor Kulübü'nün önderlik görevi yapması camiamız için gurur vericidir'' diye konuştu.

''FENERBAHÇE KENDİ YAĞIYLA KAVRULARAK BUNU BAŞARMIŞTIR''

Fenerbahçe'nin daha nice dünya oyuncusuna kadrosunda yer verecek güce geldiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: ''6-7 yıl önce umutsuz, kırgın bir Fenerbahçe taraftar profilinin bugüne kadar bütün bu gelişmeleri birebir takip ederek, bağlı bulunduğu renklere katkıda bulunarak, dipten zirveye yaptığı yolculukta verdiği önemli destekle Fenerbahçe artık, sadece Roberto Carlos'ların değil, daha nice dünya oyuncusuna kadrosunda yer verecek hale ve güce ulaşmıştır. Hem de sportif başarı adına geleceğini hiçbir şekilde ipotek ettirmeden, kendi yağıyla kavrularak bunu başarmıştır.''

YABANCI FUTBOLCU KONTENJANI...

Aziz Yıldırım, yabancı futbolcu kontenjanına da değinerek, ''Burada tartışılması gereken tek şey; Fenerbahçe Spor Kulübü olarak biz bütün bunları yaparken, futbolun içindeki kurumların Türk futbolunun Avrupa standartlarına taşınmaması yolunda gösterdiği anlamsız dirençtir. Türkiye'de sezon hazırlıklarına başlayan birçok spor kulübünün topbaşı yapacağı günlere kadar yabancı oyuncu kontenjanı ile ilgili kararların federasyon tarafından açıklanmaması düşündürücüdür. Avrupa'da birçok kulübün lejyonerlerle başarıya ulaştığını, İngiliz devi Chelsea'nın 19 yabancıyı kadrosunda bulundurmasını hala yorumlayamamış olmak Türk futbolu için büyük bir kayıptır'' şeklinde konuştu.

''Fenerbahçe Spor Kulübü'nün özellikle son yıllarda yarattığı sinerji, ekonomik büyüme ve atılımlarla dünya kulüplerinin ilgi odağı olması hepimiz için ayrı bir gurur kaynağı olurken, Türk Futbol Federasyonu'nun Avrupa standartlarından ve işleyişinden yoksun çalışmasının sonuçlarına katlanmak, bundan hem mali hem de manevi olarak zarar görmek, Fenerbahçe Spor Kulübü ile diğer kulüplerin kaderi olmamalıdır'' diyen Yıldırım, Türk futbolunu dünya vizyonundan eksik bir düşünce ile kontrol etmeye çalışma gayretlerine rağmen, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezonda da Şampiyonlar Ligi'nin takımları arasında kendini göstereceğini, her geçen yıl üzerine konulacak yeni başarılarla yoluna devam edeceğini ifade etti.

Yıldırım, taraftarlara seslenerek, ''Bundan sonraki süreçte daha güzel günleri birlikte yaşayacağız. Yeter ki yolumuzun üzerindeki gölgelerin aşılmasında en büyük desteğimiz taraftarımız yanımızda bulunsun. Birlikte olduğumuz müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel olmayacak'' diyerek sözlerini tamamladı.