BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  POLİTİKA

Kutan Ak Partiye yüklendi

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, AK Parti iktidarına yüklendi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Sol partiler sağ görüşlü, sağ partiler sol görüşlü aday gösteriyor, bunların hepsi IMF'ci, AB'ci'' dedi. Kutan, Gaziantep'te düzenlediği basın toplantısında, 22 Temmuzdaki seçimlerde, çalışmak için başka kentlere giden çok sayıda kişinin oy kullanamayacağını savundu. Seçimler öncesinde, Saadet Partisi dışındaki partilerin siyasi ilke ve değerlerinden vazgeçtiklerinin gözlendiğini ifade eden Kutan, şöyle konuştu:

''(Ben milliyetçi muhafazakar bir partiyim) diyen partiler, bir de bakıyorsunuz sol görüşlü bir adayı listenin başına koymuş. Aynı şekilde (ben sosyal demokrat bir partiyim) diyen bir parti de listesinin başında milliyetçi, muhafazakar bir adaya yer vermiş. Bu olacak iş değil, tüm değerler alt üst oldu. Sol partiler sağ görüşlü, sağ partiler sol görüşlü aday gösteriyor, bunların hepsi IMF'ci AB'ci. Zaten biz yıllardır bunların birbirlerinden farklı olmadığını söylüyorduk, bazı insanları inandıramıyorduk. Ancak, bugün görülünce o insanlar bizlerden helallik istiyor.'' Kutan, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim gezilerinde devlet imkanlarını kullandığını da iddia etti.

''AK PARTİ İKTİDARININ GİTMESİ LAZIM''

Kutan, Türkiye'de giderek artan gelir adaletsizliğinin sona erdirilmesi için öncelikle AK Parti'nin iktidardan uzaklaştırılması gerektiğini vurguladı. AK Parti Hükümetinin ABD ile içerdeki ve dışardaki tüm sermaye çevrelerini arkasına alıp gelir adaletsizliğini artırdığını, sosyal patlamaya zemin hazırladığını kaydeden Kutan, uygulanan emperyalist ve kapitalist sistemin zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptığını öne sürdü. Kutan, AK Parti Hükümetini sermayenin desteklediğini kaydederek, şunları anlattı:

''Gelir adaletsizliğinin sona erdirilmesi için öncelikle AK Parti iktidarının gitmesi lazım. Bakın TÜSİAD üyeleri son 5 yılda sermayelerini 3,5 kat artırdılar. TÜSİAD gibi tüm sermaye grupları tüm gücüyle AK Parti iktidarını destekliyor. Ülkede şu an memur, işçi, emekli, esnaf ve çiftçi perişan durumda. Temmuz ayında memurlara en az yüzde 15 ücret zammı vermek lazım. Tüm çalışanlar perişan, alım güçleri kalmamış durumda.''

Kutan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaşanan olumsuzlukları istismar ettiğini savundu. Kutan, ''Bu süreç yaşandı bitti, yaşanan süreci halk gördü, daha fazla istismar etmenin manası yok. Ama bu yolla oy almaya çalışıyorlar, bu yanlış. CHP (bize oy vermezseniz AK Parti gelecek), AK Parti de (bize oy vermezseniz CHP gelecek) diyor. İki parti seçmenlerini birbirleriyle korkutuyor'' dedi