BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.426,10
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan G-20'lere Somali uyarısı

Başbakan Erdoğan, G-20 ülkelerini Somali'deki insanlık dramına karşı duyarlı olmaya çağırdı!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi'ne katılan liderlere bir süre önce Somali'ye yaptığı ziyareti anlatarak, ''Gıda güvenliği sorununun en ağır hissedildiği Afrika Boynuzu'na yönelik çok taraflı ve ikili çabaların hızlandırılması çağrısında bulundu.

Erdoğan, basına kapalı gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen, ''Kalkınma ve Ticaret'' başlıklı oturuma katıldı. Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, 2011 yılında kalkınma başlığı altında yer alan, altyapı ve gıda güvenliği alanlarında yürütülen çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, oturumda Ağustos ayında gerçekleştirdiği Somali ziyareti hakkında da bilgi verdi. Kampları ve hastaneleri dolaştıklarını ve insanların gıda ve temiz su eksikliğinden kaynaklanan sorunlar yaşadığını anlatan Erdoğan, Türkiye'den bölgeye 300 milyon dolar yardım götürüldüğünü ve Afrika Boynuzu'na yönelik çok taraflı ve ikili çabaların hızlandırılması gerektiğini söyledi.

TÜRK BAYRAĞINI YERDEN ALDI

Bu arada, oturumlardan önce liderlerin çektirdiği aile fotoğrafı sırasında, ülke temsilcilerinin duracakları yeri zemindeki ülke bayrakları belirlerken, Başbakan Erdoğan, kendisinin duracağı yerde bulunan Türk bayrağını yerden aldı ve katlayarak cebine koydu.