BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.446,97
HABER /  GÜNCEL

O müteahhitler cinayetle suçlanabilir

Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Arabacı, evleri yıkılan müteahhitlerin cinayetle suçlanabileceğini söyledi

Abone ol

Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Arabacı, depremde yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturmanın kapsamlı olarak devam ettiğini açıkladı. Kamuoyunun şüphe etmemesi gerektiğini ifade eden Arabacı, kusuru bulunanların adalet önünde hesap vereceğini söyledi.

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremden sonra Van ve Erciş cumhuriyet başsavcılıklarınca, yıkılan binalarla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Erciş Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Arabacı, enkazların kaldırılmasına yönelik bir yasak getirmediklerini söyledi.

Sadece deliller toplanıncaya kadar enkazların muhafazasını sağladıklarını vurgulayan Arabacı, ''Önceki gün itibarıyla delil toplama işlemini bitirdik. Enkaz kaldırma işlemini Kriz Masası yapacak. Bu konuda bir yasak yok'' dedi.

GİZLİ YÜRÜTÜLÜYOR

Soruşturmanın gizlilik içinde yürütüldüğüne dikkati çeken Arabacı, şüphelilerin bir kısmının kimlik tespitini yaptıklarını belirtti.

Kemal Arabacı, soruşturmanın kapsamlı bir şekilde yürütüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

''Enkazlardan numune alınması sırasında bilirkişi oluştururken ve delilleri toplarken bilimsel çalıştık. Bu işlemimiz netice almaya yönelik. Kamuoyu bunu ileride takdir edecek. Belediyenin fen işleri müdürlüğüne yapılan operasyon, delillerin toplanmasına yönelik bir işlem. Enkazlardan alınan numuneleri inceleyecek bilirkişi heyetinden gelecek raporla birlikte bu soruşturma neticelenecek. Soruşturmanın safahatıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Çok ayrıntıya girmek istemiyorum. Safahatları konusunda bilgilendirme yapacağız. Soruşturma bir süreç alacak. Kamuoyunun şüphesi olmasın ki sorumlular ve kusura olanlar adalet önünde hesap vereceklerdir.''

Arabacı, şu an itibarıyla suçun, ''Taksirle adam öldürme, olası kastla adam öldürme'' kapsamına girebileceğine işaret ederek, soruşturmanın içeriğindeki bilgi ve belgelerin bunun belirleyicisi olacağını vurguladı.