BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Muğla'dan Van'a 2 TIR yardım gitti

Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen kampanyada toplanan yardımlar Van'a gönderildi

Abone ol

Muğla Belediyesi tarafından düzenlenen kampanya kapsamında toplanan 2 tır yardım malzemesi, Van'ın Erciş ilçesindeki depremzedelere gönderildi.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde toplanan yardım malzemeleri, tasniflenerek tırlara yüklendi. Çalışmaları takip eden Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Meydanı'nda meclis üyeleri ile yardım malzemelerini taşıyan tırları Erciş'e yolcu etti.

Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm yurtta olduğu gibi Muğla'da da yardım kampanyalarının devam ettiğini ifade ederek, ''Yüreğimizin yandığı terör saldırılarının hemen ardından yaşanan bu felakette evlerle birlikte canlar ve hayaller kayboldu. Ne yazık ki kayıpların geri getirilmesi mümkün değil. Kalanların yaşadığı tarifsiz acıları, sıkıntıları, yoksunlukları kader birliği ile hep beraber aşacağımızı biliyoruz'' dedi.

Muğla Belediyesi olarak deprem felaketi nedeniyle zor günler yaşayan Van'a yardım eli uzatmayı görev kabul ettiklerini ifade eden Gürün, ''Haritanın neresinde olursa olsun zor günlerde bir araya gelen kardeşler olarak gücümüzü birlik ve beraberlik duygularımızdan alıyoruz. Vicdan ve kardeşlik duyguları her zaman bilinen barış sevdalıları Muğlalı hemşehrilerim tek yürek olarak bu çağrıya yarışırcasına koştular. Belediyemizin başlattığı kampanya gönül elçisi oldu'' diye konuştu.

Muğla Belediyesinin organizesinde bütün belediyelerin katkılarıyla ihtiyaç duyulan malzemeler toplandığına işaret eden Gürün, yardım malzemeleri arasında battaniye, çadır, soba, kışlık giysi, çocuk gıdaları bulunduğunu bildirdi.

Muğla Belediyesinin başlattığı yardım kampanyasına Ula, Yeşilyurt, Ortaca, Yerkesik belediyeleri ile Muğla Emniyet Müdürlüğü, Muğla Üniversitesi ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da destek sağladığı bildirildi.