BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.447,52
HABER /  POLİTİKA

'Bu ülke İslamcıları ve Kürtleri dışladı'

BDP'li Nursel Aydoğan, Cumhuriyet'in İslamcıları ve Kürtleri dışladı sözleri tartışma yarattı!

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın sözleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tartışmalara neden oldu. Aydoğan, Cumhuriyet İslamcıları ve Kürtleri dışlamıştır sözlerine CHP'li üye Aslanoğlu itiraz etti.

Aydoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının bütçeleri üzerinde yaptığı konuşmada, ''Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Türkiye'de asimilasyona tabi tutulan bir Kürt halkı gerçekliği olduğunu'' iddia etti. 

''Kendilerini kimlikleriyle ifade edememe problemleri var'' diyen Aydoğan, ''Kurulduğu yıllardan bu yana Cumhuriyet'in muhalif olduğu, dışladığı iki kesim var; biri İslamcılar biri Kürtler'' dedi.

CHP'Lİ ASLANOĞLU İTİRAZ ETTİ

Bu sözler üzerinde ayağa kalkan CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Aydoğan'a, ''Cumhuriyet'e bu lafı edemezsiniz'' diye bağırdı. Aydoğan da '' Öyle efendim. Doğrusu bu. Okuyun öğrenin'' karşılığını verdi. Bu sözler üzerine Aydoğan'ın bulunduğu yere doğru yönelen Aslanoğlu, ''Vatandaş olarak kimliğine saygı duyarım ama Cumhuriyet'e laf söyletmem'' dedi.

ALEVİLER DIŞLANDI İDDİASI

Sözlerini sürdüren Aydoğan, gelişmiş ülkelerin hiçbirinde devletin resmi dini olmadığını ileri sürerek, ''Türkiye çok inançlı bir toplumdan geliyor. Sünnilik resmi din ve mezhep olarak kabul edildi, bunun dışındaki inançlar dışlandı. Türkiye'de 20 milyon civarında Alevi kesimi var'' diye konuştu.