BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Barzani'ye net mesaj

Davutoğlu, lafı evirip çevirmeden Barzani'den PKK konusunda tavır almasını istedi!

Abone ol

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesut Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Zirve sonrası Davutoğlu, PKK'ya karşı herkesin net bir tavır içerisinde olmasını isteyerek bu konuda Barzani'den de aynı tavır ve aktif bir dayanışma beklediklerini söyledi.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ile bir araya gelen Davutoğlu, görüşmenin sonunda Barzani ile kısa bir açıklama yaptı.

Bakan Davutoğlu, Türk-Kürt kardeşliğine zarar veren terör örgütüne karşı net tavır alınmasını beklemelerinin hem hakları hem de sorumlulukları olduğunu ifade ederek, ''Teröre karşı bundan sonra kuzey Irak Kürt bölgesel yönetiminden de çok net bir tutum ile aktif bir destek ve dayanışma bekliyoruz'' dedi.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Mesud Barzani ise Türkiye ile bölgesel yönetimin güvenliklerinin birbirine bağlanmış durumda olduğunu belirterek, Türkiye ile olan ilişkilerinin kendileri için önem arz ettiğini vurguladı.

Terör örgütünün faaliyetlerinin sadece Türkiye'ye değil, sadece Türkiye'deki Türk ve Kürtlere değil, Kuzey Irak'taki Kürtler'e de zarar verdiğini söyleyen Davutoğlu, Çukurca'daki 24 şehidi hatırlattı. Terör saldırısının ardından Barzani'den gelen telefonun çok önemli olduğunu söyleyen Bakan Davutoğlu, Van depremi sonrası yaşananların da iki ülke arasında sembolik bir anlamı olduğunu vurguladı.

BARZANİ'NİN AÇIKLAMALARI

Türkiye'de bulunduğu için mutlu olduğunu söyleyen Barzani ise görüşme sonrası Türkiye ile olan ilişkilerin kendileri için büyük önem arz ettiğini ifade etti. İlişkilerin Başbakan Erdoğan'ın Erbil ziyaretinden sonra daha da geliştiğini dile getiren Barzani, ''Tarihe dayanan Türk ve Kürt kardeşliğinin yıkılmasına hiçbir eylem neden olmayacaktır inşallah'' diye konuştu.

Barzani, Türk yetkililerle iki tarafı ilgilendiren tüm konuları ele alarak, iyi bir sonuca varacaklarına inandıklarını da bildirdi.