BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan dünyaya terör tepkisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasını terörün kaynağı gibi gösterildiğini söyleyerek bu kesimlerle mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, gençleri paralel yapı gibi örgütlerin tuzakları konusunda uyardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kurduğu medeniyette PKK, PYD ve Boko Haram gibi örgütlerinin olmayacağını söyledi. İslam dünyasını terörün odağı gibi göstermeye çalışanlarla mücadele edeceklerini ifade eden Erdoğan, paralel yapıyla mücadele vurgusu yaptı.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri törenine katıldı ve bir konuşma yaptı.

Paralel yapıların hizmet ve adanma kılıfları altında nesillerimizi kendi kirli emellerine alet etmesine seyirci kalamayız.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

ADALETTEN AYRILMAYACAĞIZ

Müslümanı terörist, İslam dünyasını terörün, cinayetlerin, kavgaların kaynağı olarak göstermeye çalışanlara karşı kendi değerlerimizle mücadele edeceğiz. Onlar masumları öldürebilir, biz daima masumların yanında yer alacağız. Onlar milyarlarca insanın mağduriyeti pahasına kendilerine bir refah düzeni kurabilir ama biz asla adaletten ayrılmayacağız.

DAEŞ, PKK, KLU KLUX KLAN OLAMAZ

Bizim medeniyetimizin olduğu hiçbir yerde, DAEŞ olamaz, Boko Haram olamaz. Bizim medeniyetimizin olduğu yerde, PKK olamaz, PYD olamaz, YPG olamaz. Aynı şekilde, bizim medeniyetimizin olduğu hiçbir yerde, Ku Klux Klan da olamaz, holokost da olamaz.

MAZLUMLARA KAPIMIZI AÇTIK

Sınırlarımıza dayanan Suriye'deki, Irak'taki mazlumlara kapımızı açtıysak iyilik medeniyetinin mensupları olduğumuz için açtık. Kaç kişi gelecek diye sormadık, Batı ne yapıyor? Biz diyor 300 kişi alırız, biz 500 kişi alırız, sonra ne yaptılar? Dikenli telleri koydular. 'Hayır almayız, Türkiye bize rakam versin, şu kadar rakam, bu kadar rakam.' Ne rakamı? Şu anda 3 milyon insan var burada 3 milyon ve bundan sonra da yine biz açık kapı politikasıyla o bombalardan kaçan insanlar ne olursa olsun, onları almaya mecburuz, mahkumuz, çünkü bu medeniyetin evlatları bunu yapmakla yükümlüdür. Bu müessif olaylar dünyanın kalanı nezdinde tüm Müslümanları töhmet altında bırakmaya, tüm Müslümanları terörist gibi göstermeye çalışanlara fırsat veriyor ama biz onlara vermeyeceğiz.

TÜRKİYE UMUT ARAYANLARIN REHBERİ

Bugün büyük bir dönüşümün sancıları içinde kıvranan tüm kardeş toplumlar, gözlerini Türkiye'ye dikmiş durumda. Umutla çıkış yolu arıyorlar. Rehber olarak da bizleri görüyorlar. Biz nereye yönelirsek, onlar da aynı tarafa yöneliyorlar, yönelmek istiyorlar. Bu büyük medeniyetin günümüzdeki varisi olarak gördükleri Türkiye'nin kendilerine de rehberlik etmesini bekliyorlar. Ne kendi evlatlarımızı, ne de bu insanları hayal kırıklığına uğratmaya hakkımız var, böyle bir vebali asla üstlenemeyiz.

SEYİRCİ KALAMAYIZ

Terör örgütlerinin pusuda beklediği bu dönemde çocuklarımıza, gençlerimize, genç kızlarımıza daha fazla sahip çıkmalıyız. Paralel yapıların hizmet ve adanma kılıfları altında nesillerimizi kendi kirli emellerine alet etmesine seyirci kalamayız. Ümmeti parçalayan, ümmeti birbirine düşürenlerin bu gayretlerine seyirci kalamayız. Yeni nesilleri maddi ve manevi olarak beslerken, bu şer odaklarına karşı da azami derecede dikkatli olmalıyız.

OSMANLI SÖMÜRMEK İÇİN GİTMEDİ

Bugün nereye giderseniz gidin karşınıza köprü olarak, han olarak, hamam olarak mutlaka bir Osmanlı eseri çıkar. Bugün batılıların sömürmek için, petrolünü yağmalamak için gittiği Ortadoğu'ya biz demiryollarımızla gittik, su kanallarımızla gittik, hanlarımızla, çarşılarımızla gittik. Birlikte yaşama kültürümüzle gittik. Geçen Afrika'nın 4 ülkesine gittik. Hepsi 'Batı bize elmaslarımız, altınlarımızı yağmalamak için geldi. Ama Osmanlı bize öyle gelmedi.