BIST 10.250
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.406,49
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan çok konuşulacak sözler

Başbakan Erdoğan Hocalı katliamını protesto mitinginde açılan "Hepiniz Ermenisiniz hepiniz piçsiniz" pankartı hakkında konuştu.

Abone ol

Hocalı katliamının ırkçı pankartlarla gündemde tutulmasına tepki gösteren Erdoğan, bu çevreleri sivilleri katleden Ermeniler'e kardeş olmakla suçladı.

Partisinin grup toplantısında Erdoğan, mitingi eleştirenlere "Orada onlar sizin kardeşiniz oluyor, Ee bizim de Hocalı'dakiler kardeşimiz. Aramızdaki fark bu...'' sözleriyle yüklendi.

1992 yılında Ermeniler tarafından Hocalı'da katledilen kadın ve çocukları anma mitinginde açılan ayrımcı pankartlar konuşulmaya devam ediyor.   Erdoğan, son 2 hafta içinde iki ayrı konunun istismar boyutuna taşındığına, abartılarak farklı yerlere çekildiğine, bir tahrik unsuru olarak kullanıldığına şahit olduklarını vurguladı.

"ONLAR SİZİN KARDEŞİNİZ OLUYOR"

Hocalı katliamını anma mitinginde açılan bazı pankartların, bu ülkenin, bu milletin hissiyatını değil, bazı gözü dönmüş ırkçıların zihniyetini yansıtan pankartlar olduğunu söylediğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

 Bir gece ansızın gelebiliriz
Mitingde, “Bugün Taksim yarın Erivan bir gece ansızın gelebiliriz” yazılı pankart ile “Hepiniz Ermenisiniz hepiniz piçsiniz”, “Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur” dövizleri açılmıştı.

''Bir katliamı anma mitinginin 3-5 seviyesiz pankartın gölgesinde bırakılması haksızlıktır, insafsızlıktır. Onbinlerce kişinin katıldığı bir mitingte, böyle münasebetsiz pankartlar açılabiliyor, münasebetsiz sloganlar atılabiliyor. Güvenlik güçleri, adli makamlar. miting sonrasında bunlarla ilgili gereken işlemleri zaten yaptılar, yapıyorlar. Bu istisnai fotoğraf karelerinden yola çıkarak, bir kaç tane çekmek suretiyle, marjinal bazı kesimlerin ırkçı görüntülerinden yola çıkarak Türkiye'nin imajını zedelemeye de kimsenin hakkı yoktur.

Tabii ben burada bir şeyi daha öğrenmek istiyorum; Hocalı katliamında yüzlerce oradaki soydaşımızın, kardeşimizin katledilmesine acaba bu pankartlardan hareketle yola çıkanlar niçin onlara sahip çıkmıyorlar? Bir de bunu izah etsinler. Onlar katledilmedi mi, katledildi. Onlar da Ermeniler tarafından katledildi. Bunlara karşı niye bir duruş sergilemiyorsunuz? Orada onlar sizin kardeşiniz oluyor, Ee bizim de Hocalı'dakiler kardeşimiz. Aramızdaki fark bu...''