BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.397,82
HABER /  GÜNCEL

Eski mahkumları işe alan şirketlere teşvik

Hapisten çıkanların yeniden suç işlemesini önlemeye yönelik program kapsamında işyerlerine istihdam edecekleri her eski hükümlü için yaklaşık 8000 dolar ödenecek.

Abone ol

İngiltere'de işyerlerine, en az iki yıl süreyle istihdam edecekleri her eski hükümlü için 5600 sterlin (yaklaşık 8000 bin dolar) ödenecek.

Hükümet yetkilileri uygulamanın, hapishanelerden çıkan ve işsizlik ödeneği için başvuruda bulunan kişilerin istihdamını özendirmeyi amaçladığını belirtti.

Uygulamanın eski hükümlülerin yeniden suç işlemesini engellemeye yardımcı olabileceği kaydediliyor.

Eski mahkumlar arasındaki işsizlik oranı genel işsizlik oranının üstünde.

Program kapsamında tutukluluk süreleri daha sona ermeden, işyerleri istihdam etmeyi planladıkları mahkumklara destek ve rehberlik hizmeti verecek.

İstihdamdan sorumlu bakan yardımcısı Chris Grayling, "Eski mahkumları istihdam etmek, suçla mücadele hedeflerimize ulaşma açısından büyük önem taşıyor. Hapisten çıkanların yeniden suç işleme oranı çok yüksek ve bunu azaltmak zorundayız" dedi.

Grayling, "Daha önce bu insanları hiçbir destek sağlamadan, parasız sokaklara terk ediyorduk. İlk fırsatta yeniden suç işliyorlardı. Şimdi bunu değiştireceğiz" diye konuştu.

Resmi rakamlar, serbest kalan mahkumların yarısına yakınının hapisten çıktıktan sonra işsizlik ödeneği almaya başladığına işaret ediyor.

İngiltere ve Galler hapishanelerindeki mahkum sayısı geçen hafta itibarıyla 87,787'ye düştü. Aralık'ta bu sayı 88,179 idi.