BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan bomba Esad cevabı o bir teröristtir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'de Esad'la yola devam edilip edilmeyeceği sorusuna kesin bir dille cevap verdi. 'Esed devlet terörü uygulayan bir teröristtir' diyen Erdoğan, Suriye'de yola Esadsız devam edileceğinin sinyalini verdi.

Abone ol

TUNUS'taki basın açıklamasında Suriye'de Esad'la devam edilip edilmeyeceği sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esed ile yürümek kesinlikle mümkün değildir. Vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl geleceği kucaklayacağız? Esed devlet terörü uygulamış bir teröristtir." açıklamasını yaptı.

Erdoğan'ın açıklamasının satırbaşları şöyle:

"Tunus'un terörle mücadelesine tam destek veriyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediğimiz dayanışma için, Tunus makamlarına, başta cumhurbaşkanı olmak üzere müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. 

BM'DEKİ KUDÜS OYLAMASI: ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini taşıma kararı hakkındaki yanlışını oylamada görmüş olduk. Oy veren 9 ülkenin 8 tanesi Tunus'un ilçesi gibidir.

Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüsün tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik hiçbir adım kabul edilemez. İslam aleminin ortak sesi olarak toplanan İslam İş Birliği toplantısında da aynı vurgu yapılmıştır. Filistin'e ve barış gücüne desteğimizi sürdüreceğiz. 

BM Güvenlik Konseyi'nde alınan karar bir A planı. Bu 5 daimi üye arasında Müslüman ülke var mı? 2. Dünya Savaşı sırasında oluşturulan konsey arasında biz ya da Tunus neden olmasın? Reforme edilmesi gerekmektedir. Acaba Amerika, Fransa, Rusya ne der diye bakıyoruz. Sesimizi hep birlikte çıkartalım, bu bizim hakkımız, hakkımız olanı alalım. B Planı BM Genel Kurulu'nda da hedefe ulaştık. ABD'nin olumsuz kararına karşı duruşu, tehditle bu işin olmayacağını gösterdi.

BİNLERCE TERÖRİSTİ GÖNDERDİK VEYA CEZAEVLERİNE ATTIK

Aramızda bugün gerek Türkiye gerek Tunus Ekonomi Bakanı ve savunma bakanlarımız dar kapsamlı çalışma yapacaklar. Nerede sıkıntılar var bakacağız. Turizmde yapabileceğimiz çok önemli çalışmalar var. Bugün gelen 150 kadar yatırımcımız, Tunus yatırımcılarıyla ayrıca görüşecekler. 1 milyar 125 milyon dolar civarındaki ticaret hacmini nasıl yükseltebiliriz bakacağız. Terörle mücadelede Tunus'la işbirliği DEAŞ'a yönelik mücadelede olsun, diğerlerinde olsun güvenlik güçlerimiz bu noktada ciddi manada istihbarat ayağıyla bilgi paylaşımını yapmalı. Bu bilgi paylaşımı sayesinde biz bugüne kadar binlerce teröristi ya ülkelerine gönderdik veyahut cezaevlerine attık.

"İŞGAL ALTINDA OLDUĞU İÇİN TABELALARIMIZI ASAMIYORUZ"

Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olması bizim ortak irademizdir. Burada fiili bir işgal var. Burada işgal olmasından dolayı tabelalarımızı asamıyoruz. Doğu Kudüs bizim için başkenttir, ilan etmiş bulunuyoruz. İsrail şu an kendisi çalıp, kendisi oynuyor. 10 tane ülkeyi yanınıza alıp yapamazsınız bunu zaten.

"ESED BİR TERÖRİSTTİR"

Suriye'de Esed ile yürümek kesinlikle mümkün değildir. Vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl geleceği kucaklayacağız? Suriye halkı böyle birini başında görmek ister mi? Bu işi götürebilir diyemeyiz. Çünkü Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir. Öldürülen 1 milyon Suriyeli'ye haksızlık yapmış oluruz, biz Türkiye olarak bunu tanıyamayız."

ERDOĞAN'A TUNUS DEVLET NİŞANI VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi tarafından devlet nişanı takdim edildi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Daha sonra Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devlet nişanı verildi. Ardından Sibsi, Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna resmi yemek verdi. Yemeğe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin eşi Şazliye Kaid es-Sibsi de katıldı. Erdoğan ve Sibsi, Tunus Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tabloları bir süre inceledi. Öte yandan, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından aile fotoğrafı çekildi.