BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan birlik ve beraberlik çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin olduğunu söyleyerek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. İşte Erdoğan'ın o sert sözleri;

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu söyleyerek, millet kavramının her türlü etnik kimliği barındıran bir kavram olduğunu söyledi. Türkiye'nin ikinci bir bayrağının kesinlikle olamayacağını ifade eden Erdoğan, devlet içinde devletin asla kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Erdoğan, İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanı merkez şantiyesinde, işçilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. İstanbul'un farklı bir cazibe merkezi haline gelmesi için Kanal İstanbul dahil büyük projelerin tamamlanması gerektiğini ifade eden Erdoğan, üçüncü havalimanında çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini, bunları hazmedemeyenlerin olduğunu söyledi.

erdogan.20150715231328.jpg

BİRLİK VE BAREBERLİK MESAJI

Türkiye gelişirken, en çok ihtiyaç duyulan meselenin birlik ve bareberlik olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu;

"Benim burada en çok üzerinde durmak istediğim konu şu: Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Bizi bölmek isteyenlere karşı birlik beraberliğe çok ihtiyacımız var. Biz, Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkezi'yle, Arap'ıyla, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Tek millet olacağız, tek bayrak olacağız, tek vatan olacağız, tek devlet olacağız.

Millet kavramı, içinde her türlü etnik kimliği barındıran bir kavramdır. Bunu farklı yerlere çekmenin hiçbir anlamı yok. Onun için bizim şu anda vatandaşlık bilincini bir kenara koymamızın anlamı yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından niçin güceniyoruz, niçin utanıyoruz? Bizim ikinci bir bayrağımız olamaz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Devlet içinde devlet asla kabul edilemez."