BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Cameron’a 'BBC’yi koruyun' mektubu

İngiltere’de 29 sanatçı Başbakan Cameron’a bir mektup göndererek, İngiliz yayın kurumu BBC’nin bütçesinde kesinti yapılmamasını talep etti

Abone ol

İngiltere’nin önde gelen sanatçıları, Başbakan David Cameron’a mektup göndererek, İngiliz yayın kurumu BBC’ye kamu desteğinin sürdürülmesini istedi.

İngiltere’de 29 sanatçı Başbakan David Cameron’a bir mektup göndererek, BBC’nin bütçesinde kesinti yapılmamasını talep etti. Aralarında James Bond filmlerinin ünlü oyuncuları Daniel Craig ve Judi Dench, Harry Potter serisinin yazarı J. K. Rowling, komedyen Stephen Fry ve senaryo yazarın Richard Curtis’in de bulunduğu sanatçılar, devletin BBC’ye olan desteğinin sürmesi gerektiğini belirtti.

Mektupta, BBC’nin güçlü bir şekilde İngiliz yaşam şeklinin merkezinde olması gerektiği kaydedilerek, “Zayıflamış bir BBC, zayıflamış bir İngiltere demektir. BBC paha biçilmez bir kurumdur” değerlendirmesinde bulunuldu.

Mektupta, şu ifadelere yer verildi:

“Tüm kurumların olduğu gibi BBC’nin de hataları var. Ancak BBC, güçlü bir yaratıcı güçtür. İngiltere’nin yaratıcı ekonomisi büyüyor ve görülmemiş bir başarı sergiliyor. BBC yaratıcı sektörlerimizin vitrini olarak bunun merkezinde yer almaktadır. İngiliz izleyiciler BBC’ye güveniyor ve seviyor, dünya da BBC'ye imrenerek bakıyor.”

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, geçen hafta açıklanan bütçede yapılacak kesintilerden BBC’nin de pay alması gerektiğini söylemişti. Bütçe düzenlemeleri kapsamında 75 yaş üstü vatandaşların televizyon lisans ücretinin devlet yerine BBC tarafından karşılanması talep edilmişti.

Bu düzenlemenin hayata geçmesi durumunda BBC’nin lisans gelirlerinin yaklaşık 650 milyon sterlin azalabileceği belirtiliyor.

Öte yandan, bu ay başında BBC Genel Müdürü Tony Hall, kurumun lisans gelirlerinin yaklaşık 150 milyon sterlin azalması nedeniyle binden fazla kişinin işine son verilmesinin planlandığını açıklamıştı.

Hall, işten çıkarmaların sonucunda kurumun yaklaşık 50 milyon sterlin tasarruf edeceğini belirterek, BBC'nin önünde oldukça “zor tercihlerin” olduğunu kaydetmişti.