BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan flaş koalisyon açıklamaları!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, güçlü bir hükümet için çalışacaklarını söyledi. Davutoğlu, hükümet kurulamaması halinde ise seçime hazır olduklarını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet parti liderlerinden koalisyondan kaçmamalarını istedi. Güçlü bir hükümet kurulması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Davutoğlu, hükümet kurulamaması halirde ise erken seçime hazır oldukları mesajını verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Ankara il teşkilatının Altındağ Kültür Sarayı'ndaki iftar programında konuştu. Koalisyon görüşmelerinde, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerle yapılan ilk tur görüşmelerini değerlendiren Davutoğlu, muhalefet parti liderlerinden koalisyondan kaçmamamalırın istedi. Davutoğlu şunları söyledi;

"Netice ne olursa olsun inşallah güçlü bir hükümet kurmak nasip olur. Ama kuramazsak ve seçim mukadder olursa netice ne olursa olsun aziz milletimizin müsterih olmasını ve geleceğe ümitle bakmasını istirham ediyorum. Türkiye'de bütün bir milleti kucaklayan, 78 milyonu kucaklayan bir hükümet vardır. 78 milyonun sözcülüğünü yapan AK Parti kadroları vardır ve duruma hakimdir.

"AK PARTİ'NİN BAŞARISI GELECEĞİN TEMİNATIDIR"

Eğer bütün güçleriyle uluslararası çevreler ve Türkiye'deki bazı çevreler AK Parti iktidarının üzerine gelmişlerse, AK Parti iktidarını bir nebze olsun sendeletme çabası içine girmişlerse aslında hedef AK Parti değil, bütünüyle Türkiye'dir.

Biz AK Parti hareketinin başarısını bir gereklilik olarak görüyoruz ve AK Parti'nin başarısını Türkiye dışındaki gönül coğrafyamızın huzuru ve geleceği için de bir teminat olarak görüyoruz. Onun için çok çalışacağız.

ERKEN SEÇİME HAZIRIZ MESAJI

Bana gelen raporlar da onu gösteriyor, hükümet kurarsak inşallah bütün teşkilat bu hükümetin başarısı için çalışacak. Ama muhalefet partileri bu konuda geri adım atarlar, hükümet kurma imkanı olmazsa da milli iradeye gittiğimizde dimdik, harekete hazır AK Parti teşkilatlarının arkamızda olduğunu bilmek en büyük güvencemizdir."