BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan işçilere bayram müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Havalimanı Merkez Şantiyesi'nde işçilerle bir araya geldiği iftar yemeğinde konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Havalimanı Merkez Şantiyesi'nde çalışan işçilere ikramiye müjdesi verdi. Yüklenici firmalarla konuştuğunu ve hiçbir ayrım yapmadan tüm işçilere 2500 lira bayram ikramiyesi verileceğini söyleyen Erdoğan, havalimanının tamamlanması halinde Türkiye için iftihar vesilesi olacağını kaydetti.

Erdoğan, 3. havalimanı inşaat sahasında işçilerle birlikte yapacağı iftar öncesi, 3. köprü ve 3. havalimanı ve körfez köprüsü inşaatlarını havadan inceledi. Daha sonra şantiyedeki iftar yemeğine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünya çapında projeleri hayata geçirerek adından söz ettiren bir ülke haline geldiğini söyledi. Erdoğan'ın konuşmasından bazı önemli satır başları şöyle;

İNŞALLAH İFTİHAR VESİLESİ OLACAK

"Türkiye geçtiğimiz 12 yılda sağladığı iftihar verici ilerleme sayesinde dünya çapında projeleri hayata geçiren, dünyada kendinden söz ettiren bir ülke oldu. Yeni havalimanı inşaatı bu projelerin en önemlilerinden biridir. Buraya gelmeden önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son halini gördüm. Bütün yolları gördük. Hamdolsun, gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Bir de körfez köprüsünü gördük. Tabii havadan buraları görmek ve şantiyelerin büyüklüğünü havadan izlemek insana başka bir gurur veriyor. 2018'in ilk çeyreğinde inşallah Türkiye'nin kazanacağı bu havalimanı, inşallah dünyanın her yerinde bir iftihar vesilesi olacak.

 

DEVAM EDEN BÜYÜK PROJELER

Şu an Sabiha Gökçen'e günde 628 uçak kalkışı var. Yetmiyor. Atatürk Havalimanı'nda sıkıntı var. Yavuz Sultan Köprüsü bittiği zaman ağır vasıtaları oraya çekmiş olacağız.  Yani şehir merkezine en geç yarım saatte inecek bir duruma geliyor. Ve milletçe gururlanacağız. Günde inşallah 100 bin araç geçişi kapasiteli 2 katlı Boğaz'ın altına inşaat edilecek Avrasya Tüneli de sürüyor. 2017'de açılacak. 2 yıl olmadan Türkiye'nin nüfusunun yarısı kadar insan Marmaray'ı kullandı. İzmit Körfez geçişi köprüsünün bu yıl sonunda bitmesi bekleniyor. Belki biraz sarkma olabilir.

 

İŞÇİYE 2 BİN 500 LİRA BAYRAM İKRAMİYESİ

Müteşebbislere bu bayram tüm şantiye çalışanlarını bir sevindirin diye rica ettim. Sağolsunlar, 'Ne derseniz onu yapalım' dediler. Ast, üst hiçbir ayrım yapmadan 2 bin 500 lira bu bayramda birer hediye verecekler. Dolayısıyla ben üç firmamıza da huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.

 
İNŞAATI İNCELEDİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. havalimanı inşaat sahasında işçilerle birlikte yapacağı iftar öncesi, 3. köprü ve 3. havalimanı ve körfez köprüsü inşaatlarını havadan inceledi.

 
 
Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan helikopterle ayrıldı.

Erdoğan, yapımı devam eden 3. Boğaz Köprüsü ve 3. havalimanı inşaatını yaklaşık 1 saat boyunca havadan inceledi.



Erdoğan daha sonra, 3. havalimanında çalışan işçilerle birlikte iftar yapmak üzere 3. havalimanı merkez şantiyesine indi.
  



Cumhurbaşkanı'nı burada İstanbul Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan karşıladı.