BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana CHPden iftar sorusu

CHP ile AK Parti arasında iftar tartışması başladı. Erdoğan'a CHP'den bir soru var.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Yüzlerce kişinin AKP çadırları önünde yemek için sıraya girmesi, partinize ne kazandırıyor?'' diye sordu.

Ülkü, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, sadece yoksul mahallelerde değil, orta gelirli ailelerin de yaşadığı yerlerde, AK Parti amblemleri ve Erdoğan'ın fotoğraflarıyla bezeli iftar çadırlarında iftar yemeği dağıtıldığını ve yüzlerce kişinin de bu çadırlar önünde sıraya geçerek yemek almaya çalıştığını kaydetti.

''Bu tabloyla, AKP olarak halkımızın dini duyarlılıklarını ve içinde bulunduğu ekonomik zorlukları propaganda fırsatı olarak değerlendirmiş ve sömürmüş olmuyor musunuz?'' diyen Ülkü, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi: ''Hem dinimizde, hem de geleneklerimizde, ibadetin de hayır faaliyetlerinin de gizli yapılması esas değil midir? AKP örgütü olarak bu iftar çadırlarında dağıtılan yemekler için yapılan masrafları hangi kaynaklardan sağlamaktasınız?

Yüzlerce kişinin, AKP çadırları önünde yemek için sıraya girmesi, partinize ne kazandırmaktadır? Diğer partilerin de sizin gibi flamalı, amblemli, fotoğraflı çadırlarla seçim propagandası yaparcasına benzer faaliyetlere girişmesi, ülkemize ve halkımıza hakaret olmayacak mı?''

KOÇ'A, ASPENDOS FESTİVALİ SORUSU



CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı da Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Koç'un, Aspendos Opera ve Bale Festivali için bir gazetede, ''Önümüzdeki yıl festivale niyetim yok. Devletin festival düzenlemesi, komünizmle birlikte sona erdi'' açıklamasında bulunduğunu kaydetti. Kamacı, önergesinde ''Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali için bu ifade Sayın Bakan tarafından kullanılmış mıdır? Bakan bu ifadelerle tam olarak ne demek istemiştir?'' diye sordu.