BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.500,94
HABER /  POLİTİKA

Bakan 6 ay sonrasına müjde verdi

Petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası Enerji Bakanı Hilmi Güler müjdeyi verdi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, dünya petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki artış ve düşüşlerin 6 veya 9 aylık periyotlarda yapılan hesaplamalardan dolayı 6 veya 9 ay geriden geldiğini belirterek, son günlerdeki fiyat düşüşlerinin 6 veya 9 ay sonra Türkiye piyasasına yansıyacağını söyledi.

Gürcistan ile Türkiye arasında her yıl yenilenen elektrik alım-satım protokolünün 2007 yılı uygulamasına dair protokolü dün imzalandı. İmza törenine, Gürcistan Enerji Bakanı Nicolai Giloiro ve Bakan Güler katıldı.

Güler, bir gazetecinin 'Petrol fiyatlarındaki düşüş iç piyasada benzinde indirim olarak yansıyor ama doğalgazda da bir indirim olacak mı?' şeklindeki sorusu üzerine Bakan Güler şunları kaydetti:

"Doğalgazda fiyatlar 6 veya 9 ay geriden geliyor. Böyle bir şey söz konusu olacaksa 6 veya 9 ay kontratına göre, o zaman söz konusu olacak. Şu anda geçmişten gelen, yani 6 veya 9 aylık periyot daha bize yansımadı. Yani şu anda halen geriden gelen yüksek fiyatın etkisi geçerli. Bu bahsedilen düşüşler önümüzdeki 6 veya 9 aya yansıyacak".  Bakan Güler ve konuk Bakan Gilorio daha sona protokolü imzaladılar.