BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.397,07
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a 2. Mandela ol önerisi!

Güney Afrika'nın önde gelen isimlerinden Nobel ödüllü Başpiskopos Tutu, Kürt sorununa el attı...

Abone ol

Irkçılığa karşı verdiği mücadele ile tanınan Nobel Barış Ödülü Sahibi Desmond Tutu, Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak, "Kürt sorununu çözerseniz dünya sizi Nelson Mandela gibi hatırlayacaktır" dedi.

Tutu'nun "Kürt sorununun barışçıl çözümü için uluslararası desteğin harekete geçmesine katkıda bulunabilir" dediği KHRAG (Kürdish Human Rights Action Gruop) 21 Mart'ta Öcalan'ın serbest kalması için imza kampanyası başlatmıştı.

Tutu mektubunda "Türkiye'nin lideri olarak makamınız ve etkinizi ülkenizdeki çatışmanın son bulması için kullanmazınızı rica ediydoruz. Bu durum benzer sorunları olan Ortadoğu'nun diğer parçaları için bir sıçrama tahtası işlevi görecçektir. Tarih böylesi bir katkıyı bulunduğunuz için hatırlayacaktır." ifadelerine yer verdi.

ELÇİLİK KABUL ETMEDİ

Başpiskopos Desmond Tutu'nun mektubunu İngiltere'nin başkenti Londra'daki Türk Büyükelçiliğine giden grup elçiliğe kabul edilmedi.
Ancak gruqtan Matthew Eseau Taraf'a yaptığı açıklamada mektubu Güney Afrika elçiliği kanalıyla Ankara'ya göndereceklerini söyledi.

ÖCALAN İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATMIŞLARDI

KHRAG'ın başlattığı imza kampanyasına şu ana kadar 40 bin imza toplandı. Hedefin ise 1 milyon olduğu belirtildi. Yine bu gruba göre Mandela Güney Afrika halkı için neyse Öcalan'ın da Kürt halkı için aynısı.