BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,31
HABER /  GÜNCEL

Başsavcıya rağmen Baykal'a fezleke

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Engin'in uyarısına karşın CHP eski lideri Baykal hakkında fezleke hazırlandı.

Abone ol

CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal hakkında, Ergenekon davasına etki ettiği suçlamasıyla polis tarafından bir fezleke hazırlandığı iddia edildi.

Baykal’ın Anayasa değişikliği paketinin iptal edilmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu ile 5 Mayıs’ta yaptığı iki ayrı görüşme ve Meclis’te yaptığı tüm konuşmalarda Ergenekon davasına etki ettiği iddialarını içeren fezlekenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği de öne sürüldü.

Kanal D’nin haberine göre fezleke şu anda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in önünde. Son rötuşları yapacak olan Engin’in fezlekeyi TBMM’ye göndereceği, Baykal’ın dokunulmazlığının kalkması halinde soruşturmanın adli makamlara teslim edileceği iddia ediliyor. Baykal’ın dokunulmazlığının kalkmaması halinde 2011 Haziran’ında yapılması beklenen seçimin de çok önemli olduğu söyleniyor.

CENGİZ NE DEMİŞTİ?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, "İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün herhangi bir milletvekili ve dolayısıyla Sayın Baykal hakkında inceleme, soruşturma yapması ve fezleke düzenlemesi söz konusu olamaz'' demişti.