BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.411,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Darülacezeliler iftarda dost sofrasında

Darülacezeliler, tüm İslam âleminin coşkuyla karşıladığı kutsal Ramazan ayının ilk iftarını, kendilerini sofralarına davet eden Darülaceze dostlarıyla karşılayacak.

Abone ol

Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü, iki yıldır sürdürdüğü Darülacezelileri iftar sofralarında Darülaceze dostlarıyla buluşturmaya bu Ramazan’da da devam ediyor.

İftar sofralarının bereketini Darülaceze sakinleriyle paylaşmak isteyen İstanbulluların daveti üzerine kurum sakinlerini 5’er 10’ar kişilik gruplarla İstanbullularla buluşturan Kayışdağı Darülaceze, böylelikle darülacezeli sakinlerinin aile ortamı ihtiyacını da gideriyor.

İLK İFTAR DAVETİ SEVER AİLESİNDEN GELDİ…

Ramazanın ilk günü iftar heyecanını Darülaceze sakinlerini sofralarına konuk ederek tadacak kişi ise hayırsever Sever ailesi ve komşuları… Üç yıldır düzenli olarak Kayışdağı Darülaceze’nin etkinliklerine katılan ve önde gelen Darülaceze dostlarından olan Sever ailesi, bu yıl da aynı siteyi paylaştıkları komşuları ile Darülacezeliler için ortak bir iftar sofrası kuruyor. Darülacezeli 15 yaşlı, iftara bir saat kala kendilerini konuk edecek İstanbulluların evlerine gidecek.

DARÜLACEZELİLERİN TEK İHTİYACI AİLE ORTAMI…

Kimsesiz ve bakıma muhtaç 720 yaşlı İstanbullunun yaşamını sürdürdüğü Kayışdağı Darülaceze’de sakinlerin sağlık durumları göz önünde bulundurularak doktor kontrolünde oruç tutmalarına izin veriliyor. Amcalar ve Teyzeler beşer ya da onar kişilik gruplar halinde misafir olacakları evlere götürülüyor. Fiziksel ve sosyal tüm ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Darülaceze sakinlerinin ihtiyacını hissettikleri en önemli eksiklikleri ise bir aile ortamı…

İftar sofralarının heyecanını Darülacezeli sakinlerle birlikte yaşamak isteyen İstanbulluların Kayışdağı Darülaceze’ye 0216 528 84 00 – 8621 numaralarından ulaşabilecekleri öğrenildi.