BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.409,90
HABER /  GÜNCEL

Dayak yiyen kadın eyleme çıkıyor

Taş atan çocuklarla ilgili Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın değerlendirmeleri çok çarpıcı..

Abone ol

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, terör örgütü tarafından kullanılan "taş atan çocuklarla" ilgili "Çocuklara bir sakız ya da 3-5 TL karşılığında taş attırılıyor. Suçu işleyen o çocukları değil, onlara bunu yaptıranları bulmak gerekiyor" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın Diyarbakır'a atadığı Mustafa Toprak, Sabah gazetesine konuştu.

Toprak, kamuoyunda "Taş atan çocuklar" diye adlandırılan ve gösterilerde polise taş attığı için tutuklanan çocukların tahliye sürecinin devam ettiğini hatırlatarak, tahliye olan çocuklar ve ailelerinin, örgüt yandaşlarının emellerine alet olmaması amacıyla güvenlik birimleri tarafından gözetim altında tutulduğunu söyledi.

"ATTIRANLAR DIŞARIDA"
Onlara taş attıranların halen "serbest" olduğunu ifade eden Toprak, "Taş atan çocuklar da aileler de çok pişman. 'Ben ne halt ettim de bu suçu işledim' diye pişmanlık duyuyorlar. Cezaevinden çıkan çocukları ve ailelerini boş bırakmıyoruz. Ailelere zaman içinde ulaşıyoruz. Bunları görevlendirilen ekiplerimiz takibe alıyor. Psikolojik ve ekonomik açıdan çocuklara ve ailelere destek vereceğiz. Ancak bu çocuklara suçu işletenler orada duruyor" diye konuştu.

"ZENGİN ÇOCUĞU YOK"
Bu şekilde risk altında olanların korunması gerektiğini ifade eden Toprak, "Ekonomik durumu iyi ve zengin bir ailenin çocuğu taş atıyor mu? Çocuklara bir sakız veya 3-5 TL'ye taş attırıyorlar. Bu yönüne de bakmak lazım. Çocuklar taş atmayı bir gelenek ve kültür haline getirmiş. Ne yaptığını bilmiyor. Esas onu yaptıranlara yoğunlaşmamız gerekiyor" dedi.

"KOCASINDAN DAYAK YİYEN YÜRÜYOR"
Diyarbakır ve bölgedeki yürüyüşlerde ön saflarda kadınların, kızların ve çocukların yer aldığını kaydeden Toprak, eşinden baskı gören kadınların, bu yürüyüşlere katılmayı "özgürleşmek" olarak algıladığını söyledi. Toprak, "Parayla yapsan bu kadar gidilmez. Kadınlar sabah-akşam yürüyüşlere gidiyor. Yani kadın oraya gidince bunu bir özgürleşme olarak tanımlıyor" dedi. Toprak, "Aileler kızlarını orta öğretim için kent merkezine göndermiyor. Kente gelecek kızlar için pansiyon yapılacak" dedi.