BIST 10.279
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzincan'da eski hamam cami oldu

Ekşisu’da yıllar önce hamam olarak inşa edilmesine karşın bugüne kadar kullanılmayan bina, belediye tarafından restore edilerek camiye dönüştürüldü.

Abone ol

Eski belediye başkanlarından Nedim Muradoğlu döneminde hamam olarak yaptırılan bina, yıllarca atıl halde kaldıktan sonra belediye tarafından restore ettirildi.

Nedim Muradoğlu’nun isminin verildiği ve kısa bir süre içerisinde hizmete girecek camiyi ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ekşisu bölgesine yapılan yatırımlara bir yenisinin daha eklendiğini, atıl bırakılarak çürümeye terk edilen önemli bir yapıya işlerlik kazandırıldığını söyledi.

Ekşisu’nun kentin en önemli mesire alanlarından olduğunu ifade eden Çakır, şöyle devam etti:

”Bölge, uzun bir süredir kaderine terkedilmiş durumdaydı. Alana yatırım yapılmaması, şehrin sembollerinden biri olan bu alanın prestijini her geçen gün kaybetmesine neden oldu. İlk olarak geçen yıl bölgeye yatırım yapmaya başladık ve bu yıl da devam ettik. Alan henüz istediğimiz gibi olmadı ama yatırımlarla Ekşisu’nun ve kaplıcaların çehresini değiştireceğiz. Cami restoresi de bu çalışmaların önemli bir ayağı. Kısa bir süre içerisinde bu alanın hizmete girmesiyle önemli bir ihtiyaç giderilmiş olacak. Halen mescit olarak hizmet veren yapı ise idari bina olarak kullanılacak.”