BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.388,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tırnak yeme alışkanlığı pahalıya mal oldu

Beşiktaş'ta, hırsızlık amacıyla girdikleri kuaför salonunda güvenlik kamerasına takılan 1'i asker 5 şüpheli suçüstü yakalandı.

Abone ol

Tırnaklarını yerken güvenlik kamerasına takılan bir şüpheli, önceden karıştığı iki ayrı olayda benzer görüntüler verdiği tespit edilince 3 ayrı hırsızlık olayı da aydınlatıldı.

Olay, Beşiktaş Hoşsohbet Sokak üzerinde yer bir kuaför salonunda önceki gece geç saatlerde meydana geldi. Kuaför salonuna gelen kimliği belirsiz 5 kişi, işyerinin kepenkleri kaldırdıktan sonra içeride bulunan yazar kasaya yöneldi. Burada bir miktar parayı alan şüpheliler, daha sonra işyerinde bulunan LCD ekran televizyon ile laptop bilgisayarı alarak kaçtılar. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevreyi abluka altına aldı.

Şüphelilerin yaya olarak kaçması üzerine peşine düşen ekipler, hırsızları kısa sürede etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Suçüstü yakalanan Yunus Y., Mustafa K., Eniz K., Harun Y. ile yaşı 18'den küçük O.A. sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Emniyette yapılan incelemelerde şüphelilerin daha öncede birçok hırsızlık suçuna karıştıklarını belirledi. Kuaför salonundaki güvenlik kameralarına yansıyan bir şüphelinin hareketleri polisin dikkatinden kaçmadı. Polis, hırsızlık esnasında işyerinin dışında gözcülük yapan bir şüphelinin tırnaklarını kemirdiğini gözlemledi. Polis, önceki süreçte gerçekleşen iki ayrı hırsızlık olayında güvenlik kamerasına benzer bir görüntünün takıldığını fark etti.

Her iki hırsızlık olayı ile kuaför salonundaki güvenlik
kamera görüntülerini inceleyen ekipler, tırnağını yiyen kişinin aynı kişi olduğunu tespit etti. Polisin dikkatini çeken detaylar sonucu faili meçhul kalan diğer iki hırsızlık olayı da aydınlatılmış oldu.

Öte yandan yakalanan hırsızlar arasında bulunan Yunus Y.'nin asker olduğu ortaya çıktı. Bir süre önce izne geldiği tespit edilen Yunus Y.'nin askeri birliğinden izin aldıktan sonra arkadaşlarıyla buluştuğu belirlendi.

Hırsızlık şebekesi ile birlikte hareket eden ve ardından suçüstü yakalanan Yunus Y. işlemlerinin ardından askeri yetkililer teslim edileceği belirtildi.