BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu neyi konuştu?

Referandum sonrası sıcak görüntüler. İktidar ve ana muhalefet arasında bahar havası esiyor.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TESK'in olağan kongresi öncesinde yaklaşık 15 dakika görüştü. Görüşmenin ana konusu başörtüsü sorunuydu.

Erdoğan'ın 'hemen çözelim' önerisine Kılıçdaroğlu ''Ne dediysek o. Sözlerimizin arkasındayız'' cevabını verdi.

SOHBET ETTİLER

Yeni Anayasa ve Kürt sorunu konusunda uzlaşma mesajları veren iki liderin katıldığı TESK kongresinde sıcak görüntüler vardı. Rixos Otel'de düzenlenen genel kurul öncesinde Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, otelde kısa bir süre bir araya gelerek sohbet ettiler.

YENİ ANAYASA VE TÜRBAN KONUŞULDU

Erdoğan, Rixos Otel'de düzenlenen TESK Genel Kurulu'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, ''Sayın Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptınız, baş başa...''' sözleri üzerine,''baş başa değil, tüm milletvekili arkadaşlarımız, bakan arkadaşlarımız birlikte görüştük sohbet havasında...'' dedi.

Bir gazetecinin, ''referandum sert geçmişti yeni bir sayfa açıldı'' sözleri üzerine, Erdoğan, ''böyle bir şey yok, sıkıntı yok'' dedi.

''Yeni Anayasa gündeme geldi mi şeklindeki soru üzerine, ''Anayasayla ilgili olarak tabii ki görüştük de yani bugün dedik meydanlarda bir şeyi konuşuyorsun, söylüyorsun. Nedir? Bir başörtü meselesini devamlı dillendirdiniz, söylediniz. Ben de ne dedim? (Bugünden tezi yok hemen adımı atalım. Hemen ekipleri kuralım, çalışmaya başlayalım)'' dedi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''türban'' demesi üzerine, ''başörtüsü'' dedi.

SALONA BİRLİKTE GEÇTİLER

İki lider, daha sonra genel kurulun yapıldığı salona birlikte geçtiler.
Görüşmede, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de bulunduğu öğrenildi.

"TAMAM ÇÖZELİM"

Genel Kurula Kılıçdaroğlu ile birlikte katılan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi görüşmenin ayrıntılarını hurriyet.com.tr'ye açıkladı. Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a, "Tamam çözelim. Biz hazırız. Referandum sürecinde ne dediysek o. Sözlerimizin arkasındayız" dediğini anlattı. Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki iyi niyetini tekrarladığını vurgulayan Hamzaçebi, peki takvim nasıl işleyecek, sorumuza ise; "Karşılıklı iyi niyetler ifade edildi ama heralde bir kez daha bir araya gelinir" karşılığını verdi.