BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.436,29
HABER /  DÜNYA

Uzaylılarla ilk o görüşecek

Uzaylılar dünyanın kapısını çalıp, "Bizi liderinize götürün" dediklerinde Birleşmiş Milletler'de kurulan Uzay İşleri Ofisi'nin kapısını çalacak.

Abone ol

Uzaylılar dünyanın kapısını çalıp, “Bizi liderinize götürün” dediklerinde Birleşmiş Milletler’de kurulan Uzay İşleri Ofisi’nin (Unoosa) başına gelen astrofizikçi Mazlan Otman ile görüşecek.

Uzaylıların Dünya’ya gelmeleri halinde onlarla ilk iletişime geçecek kişi olarak belirlenen Otman, aynı zamanda Unoosa’da, dünyaya çarpacak bir astreoid olması durumunda insanlığın nasıl davranacağına dair stratejiler de geliştiriyor.

Birleşmiş Milletler nezdinde kurulan ve Bonni Pekin ve Viyana’da şubeleri olan Unoosa’nın ana görevlerinden biri de uzaylıları insanlara karşı korumak olacak.

BM Dış Uzay Araştırmaları Direktörü Dr. Mazlan Otman, dünya dışı canlıların gezegenimizle ilk temasında sözcülük yapacak insan olarak resmen atandı.

Mazlan Otman gelecek hafta İngiltere’de bir konferansta yeni rolünü dünyaya açıklayacak.

Sunday Times’a göre, Otman konuşmasında yeni keşfedilen yüzlerce gezegen nedeniyle dünyadışı yaşamın ortaya çıkma olasılığının çok yükseldiğini ve insanlığın ‘ilk temas’ı şimdiden planlaması gerektiğini söyleyecek.

Müslüman astrofizikçi

Bir dönem laiklik tartışmalarıyla gündeme gelen Malezya’nın Seremban kentinde 1951’de doğan Mazlan Otman, ülkesinin ilk astrofizikçisi.

Otman, ilk Malezyalı astronotun eğitmenliğini de yaptı. 1999’da dönemin BM Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından Dış Uzay Araştırmaları Direktörü olarak atanan Otman, evli ve iki çocuk annesi.