BIST 10.219
DOLAR 32,18
EURO 34,70
ALTIN 2.441,15
HABER /  GÜNCEL

Güneydoğu'da tehdit edilen gazete

Mayınlı saldırının perde arkasını yazarak gündemi sarsan Sabah gazetesi terör örgütünün hedefi haline geldi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de medya mensupları ile buluştuğu toplantıda gündeme getirdiği Güneydoğu'da PKK'nın tehdit ettiği gazetenin Sabah olduğu ortaya çıktı.

Sabah gazetesi Hakkari'de 9 vatandaşın öldüğü mayınlı saldırın perde arkasında PKK'nın olduğunu yazmıştı. Gazetenin tepesindeki isim Erdal Şafak, bugünkü köşesinde başlıklı yazısında konuyu kaleme aldı:

"(...)Evet, neredeyse iki haftadır Doğu ve Güneydoğu illerinde bayiler SABAH'ı dağıtmamaları, satmamaları için tehdit ediliyor.
O kadarla kalsa neyse; temsilcimize gözdağı veriliyor, muhabirlerimize geçtikleri haberlerini geri çekmeleri, yayınlanmış olanları yalanlamaları için insanlık dışı baskılar yapılıyor, can güvenliklerinin tehlikeye gireceği uyarılarında bulunuluyor.

Nedeni: Hakkâri'nin Geçitli köyünde 9 vatandaşımızın hayatına malolan mayınlı tuzağın PKK'nın işi olduğunu duyurmamız. Bölgedeki terörle mücadele ve istihbarat birimlerinin bulgularına dayandırdığımız haberi zaten İçişleri Bakanı Beşir Atalay da doğruladı. Hatta Abdullah Öcalan da "PKK'nın yapmış olabileceğini" kabul etti. "