BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.454,18
HABER /  DÜNYA

Katolik okul toptan İslam'a geçiyor

10 yıl öncesine kadar okul öğrencilerinin yüzde 91'i Katolik olan Sacred Heart ilkokulunda bugün öğrencilerin yüzde 97'sini Müslümanlar oluşturuyor.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta İngiltere'ye dört günlük bir ziyaret gerçekleştiren Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus'u üzecek haber Blackburn kentinden geldi.

Türk milli futbol takımının eski oyuncularından Tugay Kerimoğlu'nun da bir dönem futbol koşturduğu İngiltere'nin Blackburn kentindeki Katolik bir okulun yönetimi Müslümanlara geçmek üzere. 10 yıl öncesine kadar öğrencilerinin yüzde 91'i Katolik olan ve ve yönetimi bu yüzden Katolik Kilisesi'nde olan Sacred Heart isimli ilkokulda bugün öğrencilerin yüzde 97'sini Müslümanlar oluşturuyor. Katoliklerin 10 yıl içinde yüzde 90'lardan yüzde üçe düştüğü okulun yönetiminin şimdi Katoliklerden Müslümanlara geçmesi planlanıyor.

ÜLKENİN EN BAŞARILI KIZ LİSELERİNDEN

Okuldaki öğrencilerin büyük çoğunluğunun Asya kökenli Müslümanlar olmasından dolayı Katolik Kilisesi okulu yönetmenin uygun olmadığını bildirerek, kentteki cami yöneticileriyle okulun geleceği konusunda müzakere yaptığını açıkladı. Okulun, Blackburn'da başarılı bir şekilde sadece kızların eğitim gördüğü Tauheedul Islam Kız Lisesi'nin yönetimine geçebileceği belirtiliyor. Ülkenin en başarılı inanç okulları arasında gösterilen Tauheedul İslam Kız Lisesi Müdürü Hamid Patel, Katolik Kilisesi'nin yönetimindeki Sacred Heart okuluna talip olduklarını söyledi. Tauheudul lisesi yönetimi daha önce de Blakewater College isimli bir okul yönetimini almış ve başarı sıralamasında en kötü üçüncü olan okulu kısa sürede başarılı bir okul haline getirmişti.

BELEDİYE DE MÜSLÜMANLARA GEÇMESİNİ İSTİYOR

Öte yandan Katolik Kilisesi'nin yönetimini bırakacağı okul, yerel belediye tarafından da yönetilmek istenmiyor. Belediye yetkilileri, okulun kendileri tarafından yönetilmesinin başarılı olamayacağını belirterek, dini gruplar ya da aile derneklerinin okulu daha da başarılı getireceğine inanıyor. Blackburn'daki Darwen Belediyesi, Sacred Heart ilkokulunun Müslüman okuluna dönüşmesinin kentteki çeşitliliğe katkı sağlayacağı ve daha da başarılı olacağını düşünüyor. Belediyenin bu konuda hazırladığı bir raporda, okulun Müslümanların yönetimine geçmesinin olumlu olacağı önerisi yer alıyor.