BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.399,82
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan salonu kahkaya boğdu!

Mısır'a tarhihi bir ziyaret gerçekleştiren Başbakan Erdoğan'ın toplantıda yaptığı tercüman uyarısı çok güldürdü...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mısır'a düzenlediği ziyarette Türk-Mısır İş Forumu toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başbakan Recep Tayyip Mısır ve Türkiye ilişkilerini anlattıktan sonra İsrail'in Gazze saldırısını sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, Netanyahu'ya sesleniyorum dedi ve 'Artık 2008 yılının şartları yok, haddini bil' ifadelerini kullandı.

Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na da yüklenen Erdoğan 'Arap Ligi'ne de sesleniyorum: Sizin sesiniz ne zaman çıkacak? Yani oturacağız, yemekleri yiyeceğiz, toplanacağız, sonra dağılacağız. Bu mudur? dedi. Erdoğan toplantında bu açıklamalarının ardından tercümana ilginç bir uyarı geldi.

BU KELİMENİN ARAPÇASI VAR MI?

Türkiye'nin ekonomide attığı reformları anlatan Erdoğan zamanında Türk bankalarının içinin nasıl boşaltıldığını anlatırken bir anda tercümana seslendi ve 'Burayı iyi tercüme edelim lütfen. Bankaları söğüşlediler. Bu ifadeye dikkat edelim lütfen. Tercüman dikkat etsin bu kelimenin Arapçası var mı bilmiyorum' diye konuştu. Erdoğan'ın bu sözleri salonu adeta kahkahaya boğdu.