BIST 10.046
DOLAR 32,44
EURO 34,62
ALTIN 2.383,40
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan İsrail'e sert çağrı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Mısır İş Forumunda konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Mısır İş Forumu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya "2008 yılında değiliz. 2012 yılındayız. Şartlar değişti. Hesabını iyi yap." sözleri ile seslendi.

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

KEŞKE ORADA OLSAYDIM

Gazzeli kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırılıyor. Bakın, Hişam Kandil kardeşim Gazze'ye gitti. Keşke birlikte olabilseydik. İnşallah o da olur.

İSRAİL ÇOCUK VURMAYI İYİ BİLİR

İsrail Gazze'yi görmezden geliyor. Bu İsrail'in cibiliyetinde var. Aynısını bize yapmadı mı? Uluslararası sularda sivilleri taşıyan insanlarımızı vurdular. 9 vatandaşımız şehit oldu. Furkan yavrumuzun vücudundan 5 tane mermi çıktı. Bu mermilerden birini 2 kaşının arasından sıkmışlardı. İsrail budur. İsrail çocuklara acımaz. Onlar 9 aylık çocukları vuracak kadar acımasızdır. Malum cumhurbaşkanına Davos'tada söylemiştim. Siz çocukları vurmayı iyi bilirsiniz diye. Şimdi bunu periyodik olarak yapıyorlar.

YIL 2012 HESABINI İYİ YAP

Burdan Netanyahu'ya sesleniyorum. 2008 yılında değiliz. 2012 yılındayız. Şartlar değişti. Hesabını iyi yap.

Sayın Obama'ya ve Putin'e de söyledim. Vakit kaybetmeden şu ateşkesi ilan edelim. Fakat ateşler dün de devam etti. BM Güvenlik Konseyi'nden bu noktada çok şey beklemiyorum. Barışı savunmak için kurulan konsey 5 liderin dudakları arasına sıkışmış.

ARAP LİDERLERİN SESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Gazze'ye saldırılar devam ediyor. Söylenen ne? Hamas'a söyleyin bombalamayı durdursun. Ya İsrail'dekilerin canı bu kadar kıymetli de Gazze'dekilerin canı kıymetsiz mi?

Arap Ligi'ne de sesleniyorum: Sizin sesiniz ne zaman çıkacak? Yani oturacağız, yemekleri yiyeceğiz, toplanacağız, sonra dağılacağız. Bu mudur? Aynı şeyi İslam Birliği Teşkilatı'na söylüyorum: Siz ne zaman bir şey yapacaksınız?

FİLİSTİNLİLERE SESLENİYORUM

Buradan Filistinli kardeşlerime de sesleniyorum: Hamas ile Fetih arasındaki sıkıntı çözülmedikçe de, bu sorun çözülemez. Neyi halledemiyorsunuz? Eğer kendinize güveniyorsanız, getirin sandığı önüne, yapın seçimi, halkın iradesine güvenin. BM, sizi devlet olarak kabul ettik diyorlar mı? Demiyorlar. Bir yıl önce artık sizi devlet kabul edeceğiz diyorlar. Görüyorlar mı? Görmüyorlar.

İSRAİL YÖNETİMİNE SESLENİYORUM

Batılı güçlerin bütün derdi İslam dünyasını kendi içinde parçalamaktır. İsrail barışı sabote ettiği sürece bu bölgede hiçbir devlete rahat yüzü yoktur.

İsrail yönetimine de sesleniyorum: Öncelikle ateşkes. Süratle. Ve bunun 24 saat içinde sağlanması gerekir. Bunu uzatmak, her iki tarafa da hiçbir şey kazandırmaz. İki, artık 2008'in şartları yok. Üçüncüsü, kademeli olarak uygulanan bu ambargo artık kaldırılmalıdır. Ki, bölge rahatlasın. Ve 90 gün içinde görüşmelerin başlaması lazım.- Artık puzzle oynamayı bırakalım. Artık kararlı adımlar atılsın.

GAZZE İÇİN GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

Eğer demokrasi konusunda başarılı olamazsak, ekonomi de başarılı olamayacaktır. Birisi ileri, birisi geri olunca başarılı olunmaz. Türkiye'de bu ikisini başardığımız için bugün bu noktaya geldik. Özellikle İsrail'in kendilerinin sırtlarını sıvazlayan devletlerin desteğinden aldıkları güçle bu şekilde uluslararası kanunu yerle bir edebiliyorlar. İşte biz bunun için güçlü olmalıyız. Gazze için güçlü olmak zorundayız. Artık bebek öldürmek için yola çıkanlar, karşılarında güçlü bir irade bulacaklar.