BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,60
ALTIN 2.388,26
HABER /  GÜNCEL

Türk polisi biber gazı eğitimi verecek!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türk polislerinin Tunuslu meslektaşlarına biber gazlarının kullanımı hakkında eğitim verdiğini söyledi

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Başkanlığı’nda “Tunus ile el ele” başlıklı konferansa katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in gündeminde yine çok tartışılan biber gazı vardı.

Tunuslu gençlerle bir araya gelen Bakan Şahin, “Değişen ve değişik olayların yaşandığı dünyamızda, değişim rüzgarı Akdeniz’in güneyine doğru uğradı. Akdeniz bir medeniyet havzasıdır. Biz de Türkiye olarak Akdeniz ülkesiyiz. Akdeniz’in her kıyısında meydana gelen gelişme Türkiye’yi doğrudan ilgilendiren gelişmelerdir. Bu bakımdan Libya’dan Suriye’ye uzanan çizgide, Tunus’tan Filistin’e uzanan çizgide meydana gelen her olay Türkiye’yi yakından ilgilendirmektedir. Türkiye olarak tarih boyunca bizim hayata bakışımız, olaylara bakışımız kendimize özgü özellikler taşıyan bakış olmuştur. Bu bakış, bu ilgi çıkar temeline dayanmamıştır. Tamamen yaratılışın asli gayesi etrafında şekillenmiş bir bakıştır” dedi.

10 KİŞİLİK HEYET TUNUSTA

Tunus İçişleri Bakanı Ali Laarayedh ile bir araya gelerek Tunus’un iç güvenliği konusunda acil yapılması gerekenler için eylem planı gerçekleştirdiklerini belirterek, “ İki ana konunun acilen müdahale edilmesi görüşünde mutabık kaldık. Birincisi şehir hizmetleri yerel hizmetler yerel yönetim hizmetleri konusunda yaşanan sıkıntılar hizmetlerdeki aksaklıklar. Ülkenin iç güvenliğinde yaşanan eksiklikler ve o eksikliklere bağlı olarak aksayan hizmetler. 10 kişilik heyeti Tunus’a gönderdik. İki ay sonrasında fark edilecek güvenlik hizmeti fark edilecek bir belediye hizmetini birlikte gerçekleştireceğimizi ümit etmekteyiz” diye konuştu.

BİBER GAZI EĞİTİMİ VERİYORUZ

Türk polisinin Tunuslu meslektaşlarına biber gazının kullanımı hakkında eğitim verdiğini de söyleyen Bakan Şahin şunları söyledi;

Tunus’tan arkadaşlarımızı meslektaşlarımızı Türkiye’ye davet ederek polis teşkilatımız bünyesinde eğitimlere aldık. Değişik alanlarda eğitimler verildi. Türkiye’de çok da güncel olan göz yaşartıcı gazların kullanımı eğitimi verilmeye devam ediyor. Haksız yere masum insanları rencide etmek amacıyla değil, hakkın devamını adaletin devamını sağlamak için caydırıcı olsun diye yapılacak. Ben her şeye devam edeceğim kandan besleniyorum diyenler için onları durdurmak için yapılan çalışmalardır.”